Redovisningschef, Stadsledningskontoret, Göteborgs stad

Vi söker nu en redovisningschef till Stadsledningskontoret.

 Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Vi söker nu en redovisningschef till Stadsledningskontoret.

Stadsledningskontorets roll är att stödja kommunstyrelsen i arbetet med Göteborgs Stads uppdrag för ledning, styrning och utveckling av verksamheten. Utgångspunkten är de mål och inriktningar som fastställs av kommunfullmäktige i budget och verksamhetsplaner.

Arbetsbeskrivning

Som redovisningschef ansvarar du för att Göteborg Stads redovisning sker enligt legala krav, normbildning och praxis. Du leder arbetet med att säkerställa ekonomisk data och analysunderlag i samband med månadsutfall, delårsbokslut och årsbokslut. Du förväntas också aktivt bidra till utvecklingen av stadens IT-stöd inom ekonomiområdet samt att du, som representant för en av landets större organisationer, påverkar nationell normbildning inom redovisningsområdet. Du deltar också i utveckling och samordning av stadens och bolagskoncernens redovisning.

Avdelningen redovisning har fyra medarbetare och du kommer vara direkt underställd ekonomidirektör och ingår i ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela ekonomiområdets utveckling.

Som medarbetare på Stadsledningskontoret erbjuds du ett arbete i en intressant och utvecklande miljö med många olika kompetenser.

Som chef och ledare hos oss har du ansvar för planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. Du står för ett ledarskap som präglas av respekt, lyhördhet och intresse för dina medarbetare och inspirerar till lärande, utveckling och förändring. Du är skicklig på att kommunicera och utveckla arbetsorganisationen och ger medarbetarna en bra återkoppling på uppdraget. Som chef på stadsledningskontoret är du en aktiv part i kontorets gemensamma utveckling och leverans till kommunstyrelsen utifrån de krav som ställs på kontoret. Det innebär att du förväntas delta i utvecklings- och utredningsarbete som ingår i kontorets gemensamma utmaningar.

Du företräder Göteborgs Stad och sätter in den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang och fattar beslut baserade på analys och orsakssamband. Du har god kunskap om de lagar, avtal, policyer och andra styrande dokument som omfattar vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du som söker har en relevant akademisk examen inom området. Du har mångårig erfarenhet som redovisningschef och av koncernredovisning inom kommunal verksamhet, där du visat god förmåga att driva utveckling av kommunen/koncernens redovisningsprocesser och redovisningsprinciper.

Utifrån stadens komplexitet är det viktigt att du har erfarenhet av att verka på övergripande nivå i komplexa och stora organisationer.

Som person är du kommunikativ och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du drivs av att skapa förändring i verksamheten och utveckla andra människor. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt med inriktning på samarbete. Du har tydliga ledaregenskaper enligt Göteborg Stads ledarkriterier.

Arbetet ställer stora krav på förmågan att analysera och förklara ekonomiska sammanhang. Vidare har du god erfarenhet från att redovisa ekonomisk ställning och resultat för politisk styrelse/nämnd.

Som person är du…

  • Drivande och genomför det som behövs för att uppfylla mål och skapa resultat.
  • Samarbetsinriktad och tycker om att arbeta på många arenor.
  • Tydlig och kan engagera dina medarbetare för att nå uppsatta mål.
  • En god kommunikatör som kan lyssna såväl som att tydligt kommunicera budskap.
  • Analytisk och genomför fattade beslut.
  • Omvärldsintresserad som skapar och upprätthåller strategiska nätverk och tar initiativ till övergripande samarbeten.
  • Bra på att se möjligheter och lösa problem.
  • Van att agera med hög integritet.

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum 2017-08-30. Referensnummer A698261.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Anders Johansson
Ekonomidirektör
Telefon: 031-368 04 48
E-post: anders.johansson@stadshuset.goteborg.se

Fackliga företrädare

Frank Lund
Saco
Telefon: 031-368 01 78
E-post: frank.lund@stadshuset.goteborg.se

Ann Karlsson
Vision
Telefon: 031-368 00 86
E-post: ann.karlsson@stadshuset.goteborg.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram