Redovisningschef tillika biträdande ekonomichef, Ekerö kommun

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. Kommunen erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga

dagar och har rökfri arbetstid.  Som redovisningschef, tillika biträdande ekonomichef, inbjuds du till kommunens chefsträffar, vanligen 2-4 ggr per år. I kommunen arrangeras regelbundna utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Kommunen erbjuder också sina medarbetare i karriären olika utbildningsakademier för såväl arbetsledare, medarbetare och för potentiella chefsämnen ledarskapsakademin.  Det finns ett ledarprogram för kommunens chefer.

Ekonomienheten är en del av Kommunstyrelsens förvaltning. Enheten finns i kommunhuset vid Tappström endast 15 minuter med buss från Brommaplan, 15 minuter med färja från Slagsta i Botkyrka eller med direktbuss 177 från Mörby station via Solna. Ekerö kommun har dessutom påbörjat en spännande digitaliseringsresa. I kommunhuset som arbetsplats, har färden från egna arbetsrum till aktivitetsbaserade arbetsplatser inletts. Enheten ansvarar för hela den centrala redovisningsprocessen samt att planera och på uppdrag leda arbetet i tjänstemannaorganisationen, i budget- och uppföljningsprocesserna. Många verksamhetssystem är gemensamma i hela organisationen och ett av dem är kommunens nuvarande ekonomisystem Raindance.

VEM ÄR DU?

Som ledare är du trygg, stabil och coachande och du vill se andra utvecklas! Du är kommunikativ, uthållig, lyhörd, pedagogisk och har beslutskraft. Att vara ett bollplank i sakfrågor med bibehållen strategisk höjd tillhör vardagen. Du är noggrann utan att tappa helhetsperspektivet och har förmågan att tolka och analysera ekonomiska data och se samband. Du är initiativtagande och vill och kan bidra till en kontinuerlig förbättring av kommunens redovisning.

KVALIFIKATIONER

I rollen söker vi en person med tidigare erfarenhet som chef eller av att arbetsleda. Du har arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna inom kommunal verksamhet men det är inget krav. Vi söker en person med djup kompetens inom redovisningsområdet och som kan hantverket med en förståelse för processerna. Du har vidare kompetens att självständigt kunna upprätta finansiell rapportering och koncernredovisning. Intresse för och arbetslivserfarenhet av lånereskontra och hantering av låneskuldportfölj och finansfrågor är meriterande.

DITT UPPDRAG

I rollen som redovisningschef tillika biträdande ekonomichef kommer du att på ett tryggt och coachande sätt leda dina medarbetare i arbetet för att säkerställa god redovisning i kommunens reskontror. Redovisningsfunktionen upprättar också finansiella rapporter för årsbokslut och delårsrapport. Finansiell analys, säkringsdokumentation, internkontroll och att allmänt bistå ekonomichefen i den officiella rapporteringen till förtroendevalda ingår också i din roll. Du leder en grupp om 7 medarbetare, och ser till att arbeta för deras kompetensutvecklingsresa, rekrytera vid behov, semesterplanera och ha lönesättande samtal i samråd med ekonomichefen.

Du kommer att få chansen att vara med i förändrings- och förbättringsarbete – och delta i digitaliseringsprocessen och driva förbättrings- och digitaliseringsprojekt inom redovisningsområdet.

Redovisningsfunktionen bistår ekonomichefen med kommunens skuldportfölj, omsättning och upptagande av lån. Rapportering av ekonomiska uppgifter till SCB enligt lagkrav och leda arbetet med det årliga räkenskapssammandraget ingår.

Du har tillsammans med ditt team ansvar för att registrering och uppföljning sker av kommunens investeringar och samarbete med förvaltningar och controllers i investeringsprognos. Redovisningsfunktionen bistår också controllers med viss löpande redovisning och ekonomisk sammanställning av utfall och trendframskrivningar. Därtill har redovisningsfunktionen ansvar över den löpande redovisningen, uppföljning och i förekommande fall prognos över pensionsskuld, pensionskostnader, moms inklusive ersättningsmoms, ag-deklarationer, årsdeklaration samt hanteringen av transaktioner rörande anställdas bruttolöneväxling, skatteintäkter och generella bidrag. Plus, ansvar att på begäran lämna ut allmänna handlingar utifrån tillgängliga uppgifter i ekonomisystemet. Det ingår också att effektivisera arbetsprocesser och optimera resursanvändning.

 Anställningsform

Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.Individuell lönesättning inom Ekerö kommuns lönestruktur tillämpas.

 ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 8 april, men vänta inte med din ansökan då vi behandlar ansökningar löpande.
Du är välkommen att söka här. 

Kontaktperson

Vid frågor är du välkommen att kontakta Mats Frisk, mats.frisk@hrmab.se / 0709519273.

Vi ser fram emot din ansökan!