Redovisningschef, Trelleborgs kommun

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen ansvarar för övergripande ekonomiarbete för Trelleborgs kommun. Vårt uppdrag innehåller uppgifter med kommunens budget, redovisning, uppföljning, bokslut och finansiering. Vi arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar samt för förvaltade stiftelser. Dessutom leder och arbetar vi med de dagliga ekonomiprocesserna som leverantörs- och kundreskontra samt andra betalningar. Medarbetare från ekonomiavdelningen leder också kommunövergripande projekt, vilket sker i samarbete med förvaltningarna.

Arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen är indelad i två grupper; ekonomi och redovisning. Som redovisningschef leder du arbetet i redovisningsgruppen och ansvarar för de dagliga processerna. I ditt uppdrag ingår också ansvar för kommunens bokslut, delårsrapporter, årsredovisning samt koncernredovisning. En viktig uppgift är att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera arbetet. Du är kommunens redovisningsexpert och systemansvarig för vårt ekonomisystem Raindance.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper. Det krävs att du har mångårig erfarenhet inom redovisning eller revision i större organisation. Du förväntas att ha god ledarerfarenhet och vana att driva utveckling av arbetssätt och processer. Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Som person har du lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-06-29. Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Du är välkommen att ansöka här.

Kontaktperson

Hans-Åke Lindvall, tf ekonomichef, 0410-73 31 38. Bo Carlbark, ekonomichef från 2018-08-01

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!