Redovisningscontroller

Vi söker dig som har minst en kandidatexamen inom ekonomi. Du har även i minst tre år arbetat som ekonom eller controller på exempelvis en redovisningsbyrå eller ekonomiavdelning med kvalificerade arbetsuppgifter under de senaste åren.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Ekonomiavdelningen är en av sektor Styrning och stöd Gävles sju avdelningar. Verksamheten omfattar ekonomisk styrning, ledning och uppföljning.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med redovisning och trivs med ett omväxlande arbete med många kontaktytor? Brinner du för utveckling och digitalisering? Då kan detta vara din nästa utmaning! Gävle kommun söker nu en redovisningscontroller till Ekonomiavdelningen. Kom och gör Gävle bättre tillsammans med oss!

I ditt uppdrag ingår det att vara stöd i huvudsak till redovisningschef, men även övriga chefer samt medarbetare på ekonomiavdelningen. Du kommer att arbeta med kommunövergripande redovisning, ansvara för kommunens delårs- och årsbokslutsarbete samt delta i diverse utredningar och analysarbete.

I tjänsten ingår även att säkerställa att Gävle kommun följer gällande redovisningsregler och att konsultativt stödja och utbilda kommunens övriga verksamheter inom redovisningsområdet.

En viktig uppgift är att bidra till kommunens digitaliseringsarbete samt att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en kandidatexamen inom ekonomi. Du har även i minst tre år arbetat som ekonom eller controller på exempelvis en redovisningsbyrå eller ekonomiavdelning med kvalificerade arbetsuppgifter under de senaste åren. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och dina kunskaper i excel är goda.

Har du arbetat i ekonomisystemet Agresso UBW/Unit4 ERP är det meriterande för tjänsten, likaså om du har arbetslivserfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som har viljan att vara med att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera vårt arbete. Det förutsätter att du trivs i en roll där du initierar, medverkar och driver utvecklingsfrågor.

I din roll som redovisningscontroller ligger det naturligt för dig att se logik och samband i komplex information, där du har förmågan att se långsiktiga lösningar.

Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner och det faller sig naturligt för dig att skapa samt bibehålla goda relationer, såväl internt som externt i ditt arbete.

Kontaktperson

Johanna Jonsson, Redovisningschef, 026-17 82 72, johanna.jonsson@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Arnberg, Vision, 026-17 80 05

Anna Kalmering, Akavia, 026-17 80 46.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2021-03-17. Referensnummer för tjänsten är C49196.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram