Redovisningscontroller

Vi söker dig som har viljan att vara med att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera vårt arbete. Det förutsätter att du trivs i en roll där du initierar, medverkar och driver utvecklingsfrågor. Du är kommunens expert i redovisningsfrågor och leder arbetet med att säkerställa att ekonomiska data och analysunderlag i den löpande redovisningen uppfyller lagar, riktlinjer och anvisningar.

Om arbetsplatsen

Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne vid gränsen mot Blekinge. Vi har den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd både geografiskt och mellan människorna. Här finns goda kommunikationer mot övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har vacker och omväxlande natur med allt ifrån öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö Ivösjön. I kommunen bor drygt 12 900 personer. Besök oss på www.bromolla.se.

Arbetsuppgifter

Placering: Ekonomienheten Bromölla kommun.
Du är kommunens expert i redovisningsfrågor och leder arbetet med att säkerställa att ekonomiska data och analysunderlag i den löpande redovisningen uppfyller lagar, riktlinjer och anvisningar. I uppdraget ingår att sammanställa månads- och årsbokslut samt ansvara för att upprätta koncernbokslut.
Du har också ett övergripande systemansvar för ekonomisystemet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har viljan att vara med att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera vårt arbete. Det förutsätter att du trivs i en roll där du initierar, medverkar och driver utvecklingsfrågor.
Du ska ha mycket goda kunskaper inom redovisningsområdet och ha praktiskt erfarenhet av att ha arbetet med redovisning, gärna inom en offentlig organisation.

För att passa i den här rollen behöver du trivas med att arbeta med både siffror och människor. Det är viktigt att du är en lagspelare då du kommer att samarbeta med kollegor inom olika kompetensområden i organisationen. Din kommunikativa förmåga är av största vikt och du behöver kunna omvandla ekonomiska termer till ett språk som även icke-ekonomer förstår.

Som redovisningscontroller är det viktigt att du kan strukturera och organisera arbetet effektivt. Din förmåga att prioritera och fokusera kommer vara värdefull för att hantera de arbetstoppar som kan uppstå i samband med exempelvis bokslutsarbetet. Det innebär också att vi ställer höga krav på förmågan att kunna prioritera i sina arbetsuppgifter och vara flexibel utifrån helhetens bästa. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, ordning och reda varför du bör vara organiserad, noggrann och systematisk.

Det är positivt om du har ett genuint intresse för system, utveckling och digitalisering.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är inne i ett spännande förändrings- och utvecklingsarbete inom ekonomienheten vilket innebär att det finns stora möjligheter att vara med och utveckla verksamheten. I denna resa är du som redovisningscontroller en nyckelperson.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2021-11-28
Referensnummer:   114/21
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk:

Ansök

Lön

Ange löneanspråk.
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Emma Krüger, Ekonomichef, 0456-82 20 92

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel: 0456-82 20 00

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram