Redovisningscontroller koncern (Group Financial Controller)

Du har en universitetsexamen som civilekonom eller liknande akademisk examen med minst fem års erfarenhet av framgångsrikt arbete med utveckling av redovisningsprocesser i en större privat och/eller offentlig organisation. Du bör ha erfarenhet att hantera större uppdrag med hög grad av komplexitet samt har expertkompetens inom ett eller flera av följande områden; koncernredovisning, systemutveckling, internkontroll, kommunal redovisning, bolagstransaktioner, skatt/moms och redovisningsfrågor.

Koncernkontoret, Koncernekonomi

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vi söker nu en Redovisningscontroller motsvarande Group Financial Controller med gedigen redovisningsbakgrund från en större koncern och med stort intresse av arbete och utveckling i gränslandet mellan verksamhet, redovisning och IT.

Koncernstab verksamhetsuppföljning, ekonomi och inköp (VEI) ansvarar för regionövergripande processer kopplat till långsiktig hushållning av resurser exempelvis budget, finansiering, likviditetshantering, investering, samt redovisning och uppföljning/analys av koncernens verksamheter. Genom vårt arbete bidrar vi till att Västra Götalandsregionen har en hållbar ekonomi och når uppsatta mål.

Ditt uppdrag

Enhet Koncernekonomi har som uppdrag att sammanställa koncernövergripande ekonomi- och verksamhetsuppföljning och analys med syfte att ge en rättvisande bild av koncernens resultat och ställning på kort och lång sikt.

Som Group Financial Controller ansvarar du för koncernens redovisnings- och bokslutsprocesser samt att deadlines inom koncernen uppnås. Du är väl bevandrad inom koncernredovisning, konsolidering och uppsättningar i ekonomisystem i komplexa miljöer.

I rollen ingår att långsiktigt utveckla rutiner, processer och system inom området, tex genom steg framåt inom digitalisering och automatisering, som stöttar såväl egen enhet som förvaltningar och bolag i form av ökad kvalitet och användarvänlighet.

Du driver redovisningsnätverk och gemensamma projekt med utvecklingsfokus tillsammans med IT-systemförvaltning, förvaltningar, bolag och Ekonomiservice. Du arbetar nära redovisningschef och kollegor på avdelningen.

Ansvar och uppgifter innefattar bland annat:

 • Processutveckling av koncerngemensamma rutiner för konsolidering av koncernens redovisning och rapportering
 • Beslutsstöd till ledning genom relevant och grundlig ekonomisk analys och insikter
 • Fungera som kravställare och gränssnitt mellan verksamheten och IT/systemtekniker samt säkerställa att ekonomisystemet används på ett optimalt och effektivt sätt
 • Bidra med utveckling av koncernens Ekonomihandbok samt kommunicera och stötta förvaltningar och bolag i koncernen att följa etablerade processer och rutiner
 • Stärka den interna kontrollen inom koncernens redovisnings- och rapporteringsrutiner
 • Extern rapportering till SCB, SKR och andra intressenter
 • Koncernens kontoplan och utveckling mot enhetlig huvudbok och kodsträng
 • På nationell nivå delta i utvecklingen av RegionBas kontoplan
 • Regelverksfrågor inom området så som redovisning, moms, skatt
 • Stötta i operativt arbete med konsolidering och rapportering


Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten innebär många kontakter inom regionen men också nationellt, du kommer medverka i många strategiska sammanhang vilket skapar goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Du har en universitetsexamen som civilekonom eller liknande akademisk examen med minst fem års erfarenhet av framgångsrikt arbete med utveckling av redovisningsprocesser i en större privat och/eller offentlig organisation. Du bör ha erfarenhet att hantera större uppdrag med hög grad av komplexitet samt har expertkompetens inom ett eller flera av följande områden; koncernredovisning, systemutveckling, internkontroll, kommunal redovisning, bolagstransaktioner, skatt/moms och redovisningsfrågor. Erfarenhet från större revisionsbyrå är meriterande.

Som person är du driven och självgående med en mycket god analytisk förmåga. Du är strukturerad och van vid att hantera ett högt tempo med parallella leveranser och behov av att prioritera. Du är pedagogisk och kommunicerar målgruppsanpassat. Du behärskar excel på avancerad nivå och är van vid att ta fram presentationsmaterial.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken: www.vgregion.se/introduktion.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-16, via länken nedan:

Ansök

Kontakt

Katarina Hagby, enhetschef, 0722-013604
Facklig företrädare
Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
SACO: Stig Roos, 0702-554919

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram