Redovisningscontroller till ekonomistaben

Linköpings kommun söker redovisningscontroller till ekonomistaben.

Om arbetsplatsen

Controllern är en strategisk resurs och ingår i ekonomistyrningsgruppen som leds av kommunens budgetchef.
Gruppen arbetar kommunövergripande och rapporterar till ekonomidirektören, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Gruppen arbetar aktivt med omvärldsbevakning, jämförelser och i nätverk med Sveriges större kommuner. Att du håller dig uppdaterad om kommunala redovisningsfrågor har högsta prioritet, då professionalitet är helt nödvändigt för vårt uppdrag.

Linköpings kommun omsätter årligen ca 10 miljarder kronor och har en god och välskött ekonomi.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som redovisningscontroller är inriktad mot kommunövergripande redovisning och är placerad inom kommunledningsförvaltningen.

I ditt uppdrag ingår att:

  • tillsammans med redovisningsstrategen säkerställa att Linköpings kommuns redovisning utförs enligt god redovisningssed och håller hög kvalitet
  • arbeta med kommunövergripande redovisning
  • tillsammans med redovisningsstrategen svara för arbetet med kommunens övergripande bokslut och årsredovisning
  • stötta kommunens ekonomichefer och ekonomer i redovisningsfrågor
  • bistå redovisningsstrategen i den strategiska utvecklingen av kommunens ekonomisystem Agresso samt budgetsystem
  • utvecklings- och utredningsuppdrag inom ekonomiområdet

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. För uppdraget krävs några års erfarenhet från liknande arbete. Du har goda kunskaper i Excel. Kunskaper om kommunal redovisning är meriterande.

Du är analytisk, strukturerad, noggrann och utvecklingsinriktad samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Ödmjukhet, lyhördhet och prestigelöshet är egenskaper vi värdesätter. Du är en självgående, drivande och pedagogisk person, som också har en förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt en förmåga att leverera resultat under de tidsramar som arbetet sätter upp. Du har lätt för att samarbeta och är lösningsfokuserad.

Mer information och ansökan

Sista ansökan är 2018-09-27. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Du är välkommen att söka tjänsten här.

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram