Redovisningscontroller

Nu söker vi en driven, professionell och prestigelös redovisningscontroller som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Storstockholms brandförsvar att rädda liv när olyckan händer. Tjänsten är placerad på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Din roll

Antar du utmaningen och blir vår nästa redovisningscontroller kommer du huvudsakligen att arbeta med allt från redovisning och bokslut till utvecklingsprojekt och information/utbildning. Arbetet sker i nära samarbete med chefer och budgetansvariga.

Din roll innebär även att du är specialist i redovisningsekonomiska frågor. Detta innebär att du är redovisningsansvarig för löpande bokföring och månatlig avstämning till sifferbokslut i samband med tertial- och årsbokslut.

Vidare kommer du även att arbeta med följande uppgifter:

  • Sifferbokslut (analys)
  • Anläggningsreskontra
  • Pensioner (analys, tolkning av prognoser)
  • Försäkringar
  • Ekonomiska utredningar
  • Likviditetsplaneringar
  • Momsredovisning och skattedeklaration
  • Bokföringsordrar

Vem är du?

Som person är du analytisk, självgående och professionell. Vi ser att du trivs i en föränderlig miljö, är prestigelös och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad och har förmåga att driva processer och ro förändringar i land. Vi vill att du är noggrann, tar initiativ och bidrar till en ständig förbättring av vår redovisning.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Du har ekonomutbildning vid universitet/högskola, motsvarande civilekonom, med inriktning mot redovisning. Du har några års arbetslivserfarenhet där du jobbat med kvalificerade redovisningsuppgifter. Vi vill att du har erfarenhet av praktiskt redovisningsarbete i mer omfattande ekonomisystem. Goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning, likaså behärskar du Office-paketet och har mycket goda kunskaper i Excel.

Meriterande

Erfarenhet av att leda bokslutsarbete i kommunal verksamhet är meriterande, likaså erfarenhet av kommunala pensioner.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning och med tillträde enligt överenskommelse. Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2019-03-24 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-229/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar de som är aktuella för intervju.

Frågor

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som redovisningscontroller eller har du andra frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anna Vastagh Ytander, ekonomichef, 070-764 88 66 eller anna.vastagh-ytander@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare
Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.