Redovisningsekonom

Tillsammans med dina kollegor på ekonomienheten kommer du planera för kommunens redovisnings- och bokslutsarbete. Du kommer få varierande arbetsuppgifter där du växlar mellan helhet och detaljer. En viktig arbetsuppgift är att följa utvecklingen inom redovisningsområdet för att säkerställa att kommunen följer övergripande regler och riktlinjer. Du arbetar nära våra verksamheter och håller utbildningar inom redovisningsområdet.

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. Tack vare vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare.

Trosa kommun är Sveriges kanske just nu mest intressanta kommun. Med korta beslutsvägar och närhet till beslutsfattare ges du här möjlighet att på ett innovativt och kreativt sätt stötta våra 50 chefer och ca 1000 medarbetare inom kommunens olika verksamhetsområden. Vi har några av Sveriges mest engagerade medarbetare och toppar listan vad gäller motivation, ledarskap och styrning år efter år (enligt SKRs medarbetarundersökning HME).

Du blir en del av ett team på åtta ekonomer med tätt samarbete och stort förtroende för varandras kompetenser. Gruppen består av verksamhetsekonomer, redovisningsekonomer, redovisningsansvarig, ekonomiassistent och ekonomichef, och nu förstärker vi med en till redovisningsekonom. Vi sitter i centrala Trosa nära många av våra andra centrala funktioner.

Vad innebär ditt uppdrag?

Tillsammans med dina kollegor på ekonomienheten kommer du planera för kommunens redovisnings- och bokslutsarbete. Du kommer få varierande arbetsuppgifter där du växlar mellan helhet och detaljer. En viktig arbetsuppgift är att följa utvecklingen inom redovisningsområdet för att säkerställa att kommunen följer övergripande regler och riktlinjer. Du arbetar nära våra verksamheter och håller utbildningar inom redovisningsområdet.

Kommunen har nyligen implementerat ekonomisystemet Raindance, och en av dina arbetsuppgifter kommer vara att förbättra ekonomiprocesserna. För att lyckas är det avgörande att arbeta tillsammans med användarna av systemet, både sällan-användare och ekonomienheten. Du ansvarar för att ekonomi- och systemrutinerna är dokumenterade och uppdaterade. Du kommer också planera för och genomföra utbildningar i Raindance för våra verksamheter.

Du kommer eventuellt vara ekonom/controller för någon av nämnderna i kommunen.

Vem söker vi?

Du har:

 • en akademisk examen inom ekonomi, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • flerårig erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom.
 • systemförståelse eller en fallenhet för system
 • erfarenhet av systemadministration, det är meriterande med erfarenhet av Raindance.

Det är meriterande men inte ett krav med erfarenhet av offentlig sektor och kommunal redovisning.

Du är noggrann och serviceinriktad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett omdömesfullt sätt. För att trivas med tjänsten är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra. Du förväntas ha en egen drivkraft som märks genom att du är initiativrik och utvecklingsinriktad.

Låter det intressant så kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete!

Information om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vad erbjuder vi?

 • Ett ekonomiteam med hög kompetens och arbetsglädje
 • Bli en del av en organisation som uppmuntrar samarbete och nya lösningar
 • En organisation där ekonomi har en självklar plats i ledningen
 • Arbetsplats i centrala Trosa i vackra lokaler
 • Friskvårdsbidrag
 • Semesterväxling
 • Flextid


Övrigt

Urvalsarbetet påbörjas efter sista ansökningsdatum, 28 augusti.

Vi tackar vänligt nej till erbjudande från bemannings- och rekryteringsfirmor.

Kontakt:
Björn Alm, återkopplar ev. frågor efter den 15 augusti, Ekonomichef
0156-53336
bjorn.alm@trosa.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti via länken nedan:

Ansökan

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram