Redovisningsekonom, Ekerö kommun

Ekerö kommun söker redovisningsekonom.

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKONOMIENHETEN är en del av Kommunstyrelsens förvaltning. Enheten finns i kommunhuset vid Tappström endast 15 minuter med buss från Brommaplan, 15 minuter med färja från Slagsta i Botkyrka eller med direktbuss från Mörby station via Solna. Ekerö kommun har påbörjat en spännande digitaliseringsresa. I kommunhuset som arbetsplats, har färden från egna arbetsrum till aktivitetsbaserade arbetsplatser inletts. Enheten ansvarar för hela den centrala redovisningsprocessen samt att planera och på uppdrag leda arbetet i tjänstemannaorganisationen, i budget- och uppföljningsprocesserna.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Antar du utmaningen och blir vår nästa redovisningsekonom i en av Stockholms mest expansiva kommuner?

Då ska du söka det här jobbet där du ansvarar för kommunens anläggningsreskontra och bidrar med din kompetens i investerings- och exploateringsredovisning. I ditt arbete ingår också redovisning av upplupna räntor och pensioner utifrån prognoser. Vidare ansvarar du för balanskontoavstämningar och medverkar i arbetet med månads- och årsbokslut samt med allmänt förekommande uppgifter inom redovisningsområdet. I din roll ingår även att utveckla och dokumentera rutiner och processer.

Du ingår i redovisningsgruppen, som är en del av kommunens ekonomienhet med totalt 12 medarbetare, och rapporterar till redovisningschefen.

Det här jobbet innebär att du i många delar arbetar självständigt. Men en framgångsfaktor är samarbetet med kollegorna vid ekonomienheten och vid de större förvaltningarna.

Vid ekonomienheten arbetar vi nära många kollegor i hela den kommunala organisationen. Vårt huvuduppdrag omfattar ekonomisk planering, stöd och styrning med budget, uppföljning och prognos, ekonomi- och verksamhetsrelaterad statistik och nyckeltal, uppföljning av verksamhetsmål samt stöd och styrning till de kommunala verksamheterna inom redovisningsområdet och hantering av leverantörsreskontra, kundreskontra, anläggningsreskontra, kassa, likviditetsplanering, finansiering och bokslutsarbete med årsredovisning och delårsrapporter.

Kvalifikationer

Du har ekonomutbildning vid universitet/högskola, motsvarande civilekonom, med inriktning mot redovisning. Du har några års arbetslivserfarenhet där du jobbat med kvalificerade redovisningsuppgifter, gärna inom kommunal verksamhet.

Du har intresse av redovisningsområdet, är noggrann, strukturerad, tar initiativ och bidrar till en ständig förbättring av vår kommunala redovisning. Vi ser att du har erfarenhet av praktiskt redovisningsarbete i mer omfattande ekonomisystem och det är meriterande om du har jobbat i ekonomisystemet Raindance.

Vid lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, urval och intervjuer kommer att påbörjas under ansökningsperioden.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Katinka Madsen
Ekonmichef
08-124 571 81

Dejan Smiljanic
Redovisningschef
072-142 95 53

Agneta Josefsson
Civilekonomerna
08-124 571 23

Sök tjänsten här

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram