Redovisningsekonom, Ekerö kommun

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKONOMIENHETEN består av 14 medarbetare och är en del av kommunledningskontoret. Vi finns vid Tappström och kollektivtrafiken hit är väl utbyggd från flera knutpunker bl a från Brommaplan och från Slagsta i Botkyrka. Kommunens bruttoomsättning är 1,7 mdkr och vi har ett omfattande investeringsprogram. I kommunkoncernen ingår det helägda bostadsbolaget.

Arbetsbeskrivning

Är du vår nya kollega som är specialist på kommunal redovisning? Då ska du söka det här jobbet som innebär att du ansvarar för att upprätta och sammanställa kommunens och koncernens finansiella rapportering, finansiella analyser, anläggningsreskontra och exploateringsredovisning. Du jobbar också med beräkningar av pensioner och räntor och allmänt förekommande uppgifter inom redovisningsområdet i det löpande arbetet och inför månadsbokslut.

Det här jobbet innebär att du i många delar arbetar självständigt men en framgångsfaktor är samarbetet med kollegorna vid ekonomienheten och vid de större förvaltningarna. Vi använder ekonomisystemet Raindance.

Kvalifikationer

Du har ekonomutbildning vid universitet/ högskola, motsvarande civilekonom, med inriktning mot redovisning. Du har några års arbetslivserfarenhet där du har jobbat med kvalificerade redovisningsuppgifter, gärna inom kommunal verksamhet.

Som person är du genuint intresserad av och har en djup kompetens inom redovisningsområdet. Du är noggrann utan att tappa helhetsperspektivet och har förmåga att tolka och analysera ekonomiska data och samband. Du tar initiativ och vill och kan bidra till en ständig förbättring av vår kommunala redovisning. Du kan uttrycka dig väl och vi värdesätter god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske även under ansökningstiden, ansök därför redan idag dock senast 2017-06-25. Ref: 193-193/2017. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Katinka Madsen
Ekonomichef
08-124 571 81

Agneta Josefsson
Civilekonomerna
08-124 571 23

Välkommen med din ansökan!