Redovisningsekonom i början på karriären?

Ekonomiledning, Redovisning & backoffice

Nu söker vi dig som vill komplettera dina teoretiska kunskaper inom redovisning med praktisk erfarenhet på Sveriges fjärde största kreditinstitut.

Som kreditinstitut med enbart kommuner, regioner och av dem kontrollerade bolag som kunder, har vi unik erfarenhet av finansiering av svensk kommunsektor. Vi hjälper våra medlemmar med sin finansförvaltning och att planera för framtiden.

Nu har du möjligheten att bli en viktig del i detta arbete och samtidigt bredda din kompetens inom redovisning.

Tjänsten är ett vikariat med start i augusti.


Arbetsuppgifter

  • Löpande bokföreing
  • Daglig avstämning av likvidflöden i ett flertal valutor
  • Fakturahantering
  • Dagliga avstämning av finansiella instrument
  • Månadsbokslut inklusive kontoavslut
  • Budgetuppföljning samt delta i arbetet med budget för 2022
  • Bidra med effektivisering av gruppens processer.

Kommuninvest är ett företag i ständig förändring varav arbetsuppgifter kan komma att variera över tiden, för rätt person finns möjlighet till roligt och utvecklande arbete.

Kvalifikationer

Du har läst redovisning på universitetsnivå och har ett intresse för att söka och ställa samman information för att leverera ett komplett resultat. Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av linkande arbete men det är inget krav. 

Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete och har förmåga att stå upp för ditt uppdrag och din uppfattning. Att vara strukturerad, noggrann och säkerställa att du förstår uppgiften är något som känns självklart för dig.

Vi tror att du har ett genuint intresse för redovisning och goda Excel kunskaper. Om du dessutom har kännedom om finansiella instrument och budgetarbete är det meriterande.

Lika viktigt som faktiska kunskaper och färdigheter är att du delar våra värderingar och verkar för att sprida dem både internt och externt. Dessa värderingar visar sig till exempel i din attityd och är avgörande för ett prestigelöst samarbete och för att lyckas med kvalitet i alla moment och bidra till helheten.

Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstår information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och prestigelöst ansvarstagande de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Vi erbjuder

Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att du kan påverka din arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Vi tillämpar kontinuerligt insatser för att möjliggöra en hållbar vardag för våra medarbetare.

Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner, en flexibel arbetsplats med en öppen kultur och en tydlig möjlighet att öka din kompetens inom ekonomi och redovisning i synnerhet.

Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning och avsätter mycket tid varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser och kompetensutveckling för alla medarbetare. Samtidigt får du vara med och bidra till samhällsnytta!

Vi använder arbetspsykologisk testning i första urvalet i den här rekryteringen och intervjuar löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsvillkor och information om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning 3-6 månader på heltid/deltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Sabiha Hasanbegovic, 0730457398.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten är 2021/22. Sista ansökningsdag är 2021-07-02.


Om Kommuninvest:

Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp. Vi är drygt 100 personer som tror på det vi gör, har en balansomslutning på ca 525 miljarder, har Sveriges kommuner och regioner som uppdragsgivare och världen som arbetsplats.

Tillsammans uppnår vi vår vision om ett hållbart samhälle. Hållbarhetsarbetet utgår från vårt uppdrag, att finansiera kommunsektorns utveckling och investeringar för ett gott och hållbart samhälle, och från de förväntningar som våra intressenter har på oss. Ambitionen är att integrera hållbarhet i hela vår verksamhet. Att verka för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling ingår i Kommuninvests grundidé och vision!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram