Redovisningsekonom med systemvana, Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen söker en redovisningsekonom med systemvana.
 
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen som arbetsplats
Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning som är organiserad i sju avdelningar. Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med närmare 16 000 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen erbjuder en attraktiv arbetsplats med strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Du får ett utvecklande arbete där du är delaktig i utvecklingen av morgondagens Stockholm. Miljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas. Inom arbetet erbjuds goda kompetensutvecklingsmöjligheter. Det är roligt att arbeta här och du gör ett viktigt jobb! Arbetsplatsen är beläget centralt på Kungsholmen med mycket goda möjligheter till samverkan med många olika kompetenser och professioner. Flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter.

Nu söker vi efter en redovisningsekonom med fokus även på systemförvaltning till ekonomiavdelningen.

Om Tjänsten

Utbildningsförvaltningens ekonomienhet ansvarar för övergripande ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete, redovisning, utbetalningar till fristående verksamheter samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Inom avdelningen finns också ansvaret för internkontroll, lokalfrågor av strategisk karaktär, upphandlingsstöd och kvalitetsfrågor.

Vi söker en redovisningsekonom med systemförvaltningskunskaper för att i förvaltningens ekonomisystem, Agresso, strukturera och organisera olika tabeller och register. Du kommer delta i upprättande av förvaltningens tertial- och årsbokslut samt genomföra internkontroller inom redovisningsområdet. I arbetsuppgifterna ingår avstämningar och rättningar. Du ansvarar för att lagar och avtal följs samt att rutiner finns och förbättras för detta. Det ingår även att utfärda anvisningar, informera och utbilda inom redovisningsområdet.

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen inom redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av redovisningsarbete
  • Minst några års erfarenhet av redovisning/revision
  • God systemvana
  • Mycket goda Excelkunskaper
  • God kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med redovisning inom offentlig förvaltning

Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är strukturerad och har en god organisationsförmåga. Du arbetar också bra med andra människor där du kan lyssna och kommunicera på ett smidigt sätt. Du är serviceinriktad med ett tillmötesgående bemötande och ett intresse för att hjälpa andra med att leverera lösningar. Du kan agera med omdöme som innebär att göra korrekta avvägningar och prioriteringar.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Läs mer om Stockholm Stad som arbetsgivare, klicka här.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform och omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten är 2019/4413. Sista ansökningsdag är 2019-08-15.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Anna Waltré, 08 – 508 11 729
Gunilla Axenbo, 08-508 33 958

Facklig företrädare

Tibor Muhi, SACO, 070-090 44 48
Behiye Arikan, Vision , 08 – 508 33 798