Redovisningsekonom, Östersunds kommun

Östersunds kommun, Kommunledningsförvaltningen, Område styrning söker redovisningsekonom. Östersund är upplevelsemetropolen i hjärtat av naturen, med fjäll runt knuten och evenemang i världsklass. Här varvas aktivt friluftsliv med utvecklande arbetsliv, det är nära till jobb, vänner och skola. Men Östersund är också den expansiva universitetsstaden, där forskning och näringsliv utvecklas tillsammans, samtidigt som nya stadsdelar uppstår och utbuden breddas. Östersund är spännande nu, och du är välkommen att växa med oss!

Visste du att:

  • Inte sedan 70-talet har Östersund ökat med så många invånare som idag.
  • Av de som flyttar hit är de flesta mellan 19-35 år.
  • Det föds fler barn i Östersund än antalet människor som dör.
  • Ungdomsarbetslösheten har sjunkit från 12 procent år 2012 till 4,8 procent år 2017.
  • Antal gästnätter ökar stadigt för varje år.
  • Antalet nya företag som startas har ökat sedan 2013.

Kommunen har ca 5000 anställda och omsätter ca 4 miljarder kronor. Kommunledningsförvaltningen har ca 160 anställda, med en budgetomslutning på 270 mnkr.

Område styrning med sina 23 anställda är ett område inom kommunledningsförvaltningen som på ett samordnat sätt – tillsammans med förvaltningarna, arbetar med;

  • Styrning
  • Kontroll
  • Rådgivning utifrån kommunstyrelsens uppsiktsplikt.

Område styrning har fyra huvudområden; budget, finans, redovisning och ett controllerteam.

Redovisningsenheten är kommunens enhet för redovisningsfrågor och är organisatoriskt placerad inom Kommunledningsförvaltningen Område styrning. Enheten har strategiskt ansvar för kommunens årsredovisning och redovisningsprinciper samt ansvarar även för ekonomisystem, inkassoverksamhet samt förvaltning av donationsstiftelser. En viktig uppgift är att ge råd och stöd till förvaltningarna i ekonomiska frågor. Vi har dagligen ett nära samarbete med Finansenheten och tillsammans är vi 9 medarbetare där alla med gemensamma krafter arbetar mot samma mål.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom ansvarar du för anläggningsreskontran samt rapportdelen i ekonomisystemet. Ansvar för momsredovisning, elektroniska leverantörsfakturor, räkenskapssammandraget samt övrig ekonomisk statistik är andra viktiga arbetsuppgifter. Du är även medansvarig för systemadministrationen, utbildning och support i ekonomisystemet ut mot förvaltningarna. Som redovisningsekonom förväntas du driva egna utvecklingsprojekt som är kopplade till redovisnings- och systemområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och har ett brinnande intresse för redovisningsfrågor och systemadministration. Vi kräver goda kunskaper inom externredovisning. Det är en fördel om du har erfarenhet av ekonomisystem från en större organisation. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt är en bra pedagog som kan förklara ekonomi på ett enkelt sätt. Andra personliga egenskaper vi söker är lösningsfokuserad, strukturerad, noggrann och förmåga att jobba mot deadlines. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt arbete, Östersunds kommun har därför tagit fram en mängd förmåner för dig som anställd. Det rör sig om allt från friskvårdsbidrag till pensionsrådgivning och rabatter i butiker. Dessutom vill vi underlätta om något händer i ditt privatliv vilket innebär att vi även erbjuder specialiststöd från jurister, psykologer och ekonomer.

Satsa på en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare!

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-09-12.Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Ella Sandström, Redovisningschef 063-14 33 82
Birgitta Olsson, Systemförvaltare, 063-14 42 07
Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00