Redovisningsexpert

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen vanlig kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret. Här finns mer information om vår förvaltning; Servicekontoret.

Redovisningsservice är en av enheterna på Servicekontoret och här arbetar ca 10 medarbetare. Vi är en kompetent och erfaren arbetsgrupp och vi sitter i fräscha lokaler mellan centrala Borås och Knalleland. Enheten är Borås Stads centrala redovisningsfunktion och utförare i beställar-utförarkonceptet. Beställare är Stadsledningskansliets ekonomistyrningsavdelning.

Arbetsplats

Borås Stad – Servicekontoret, Redovisningsservice.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsexpert arbetar du med att säkerställa att Borås Stads redovisning utförs enligt god redovisningssed och håller hög kvalitet. Du fungerar som expertresurs för redovisning, bokslut, årsredovisning, uppföljning och systemförvaltning av Borås stads ekonomisystem. Du arbetar i nära samarbete med redovisningschef och övriga medarbetare på enheten mot både interna och externa kunder. Du kommer även att arbeta med utvecklingsfrågor samt andra förekommande arbetsuppgifter inom redovisningsområdet.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på lägst kandidatnivå, akademisk utbildning inom förvaltningsekonomi och/eller akademisk vidareutbildning inom redovisning är ytterst meriterande. Vidare har du flerårig erfarenhet av kommunal redovisning på specialistnivå och har du flerårig erfarenhet av arbete inom en stor organisation är det starkt meriterande. Erfarenhet av att driva egna projekt inom redovisning samt arbete med koncernredovisning är meriterande. Du behärskar svenska språket i tal och skrift, har goda datorkunskaper och du får gärna ha arbetat i ekonomisystemet Agresso. Som person är du kundfokuserad och har en god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar

Upplysningar lämnas av redovisningschef Keijo Tossavainen 033-35 78 74 (under perioden 2/10-9/10 besvaras eventuella frågor av Ann Malm, chef för ekonomifunktionen 033-35 74 78). Fackliga representanter för SACO 033-35 70 93 och för Vision 033-35 53 32.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31.Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Tjänstens ref nr är 14:2018:16.

Urval kan komma att ske löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Ansökan sker via Borås Stads hemsida.  Vi undanbeder oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Borås Stad har upphandlade avtal.