Region Halland söker controller med intresse för hälso- och sjukvård

Vi söker nu en controller till Regionkontoret, avdelningen för styrning och uppföljning.

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Vi söker nu en controller till Regionkontoret, avdelningen för styrning och uppföljning. Avdelningen består av åtta medarbetare och en avdelningschef.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär bland annat:
• Rapportering och presentationer till chefer, processledare, regionens tjänstemannaledning, politisk ledning, projektledare etc.

• Analyser av olika delar av regionens verksamhet eller omvärld.

• Driva eller delta i utvecklingsarbete.

• Planering och budgetering.

• Löpande ekonomisk uppföljning.

Dina uppdrag får du via de interna kunder du arbetar med (andra chefer i verksamheten, processledare, projektledare etc.) eller direkt av din chef. Detta ställer krav på bra egen förmåga att prioritera och arbeta i/via nätverk. Arbetet förutsätter att du har ett stort intresse för samhällsfrågor inom området hälso- och sjukvård och regional utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå med inriktning ekonomistyrning/ekonomisk analys eller liknande. Du har minst 4-6 års arbetslivserfarenhet från en större organisation. För att lyckas och trivas i rollen som controller hos oss ser vi att du har en mycket god analytisk förmåga, kan se samband, dra slutsatser och kommunicera dessa på ett pedagogiskt sätt. Du har god systemkompetens och en förmåga att förstå din egen och andras roller i en stor och komplex organisation. Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både i team med kollegor och självständigt. Då du kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är kommunikativ och relationsskapande samt har bra egen förmåga att prioritera. Du har kundfokus och en serviceinriktad attityd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är bra på att skriva rapporter på god svenska. Erfarenhet av Stratsys som planerings- och rapporteringsverktyg, Agresso som ekonomisystem och analysverktyg som SAP Business Objects och Qlik är meriterande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning.

Ansökan

Senaste datum för ansökan är 14 januari 2018. Referensnummer RK 43/17. Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Håkan Nilsson. Tillgänglig för ev. frågor 18/12-22/12-17 samt 14/1-18., Avdelningschef
Telefon: 035-13 47 72
E-post: hakan.nilsson@regionhalland.se

William Hedman. Tillgänglig för ev. frågor 1/1-5/1-18, Ekonomidirektör
E-post: william.hedman@regionhalland.se

För frågor om facklig kontaktperson kontakta Pontus Engberg., HR Partner
Telefon: 0725-01 13 20

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram