Revisor till Revisionskontoret, Landstinget Sörmland

Revisionen är en självständig och fristående del från landstingets övriga verksamheter, men har hela landstinget som arbetsområde. Din arbetsplats är på revisionskontoret i Nyköping. Tillsammans är vi tre personer som är sakkunniga till de förtroendevalda revisorerna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt arbete är självständigt samtidigt som du ofta arbetar i team med andra revisorer. Arbetet har stor spännvidd – från bokslutsrevision till granskning/utredning av ändamålsenlighet och effektivitet i landstingets olika verksamheter. Det är ett utvecklande och samtidigt utmanande arbete och i rollen som revisor träffar du många av verksamheternas företrädare på alla nivåer.

Din kompetens

Du är högskoleutbildad ekonom, eller motsvarande, med erfarenhet av utredningsarbete. Du ska på ett förståeligt sätt kunna dokumentera och presentera granskningar såväl skriftligt som muntligt. Arbetet kräver att du är utåtriktad och intresserad av att se både detaljer och helhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då hela länet är ditt arbetsområde är körkort ett krav.

Yrkesrevisorerna vid revisionskontoret följer God revisionssed i kommunal verksamhet och Föreningen Sveriges Kommunala Yrkesrevisorers, SKYREV:s, riktlinjer. En förutsättning för tjänsten är även att du är oberoende i förhållande till verksamheten som ska granskas och har hög integritet.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2017-06-19. Ref. nr: RLLS-17-008.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Information om tjänsten lämnas av

Revisionschef Ann-Charlotte Adolfsson, 0155-24 59 31 alt 070-555 45 93.
Fackliga företrädare SACO Liselott Söderlund, 073-868 22 05 och Vision Hannah Älgekrans, 072-200 83 95.