Samhällsengagerade controllers till Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Vill du vara med på resan?

Utbildningsnämnden ansvarar för förskoleklass, grundskola, särskola, skolbarnomsorg, gymnasieskola i Stockholms stad. Antalet anställda i Utbildningsförvaltningen är ca 16 000 och organisationen omfattar ca 150 kommunala skolor.

Brinner du för att skapa de bästa förutsättningar för barn och unga i skolan? Vi söker två nya engagerade kollegor, en för tillsvidare anställning och en för vikariat. Hos oss bidrar du till samhällsnyttan i en spännande controllerroll nära verksamheten. I vårt controllerteam kommer du att få delta aktivt och vara ett stöd till skolorna runt om i staden. Rollen spänner brett och ger god insikt i utbildningsväsendets vardag. Vår arbetskultur präglas av engagemang, prestigelöshet och hög kompetens. Vi erbjuder dig trevliga kollegor, en och annan förmån samt möjligheten att utvecklas på jobbet.

Inom Ekonomienheten ansvarar vi för övergripande ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete, redovisning samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Inom avdelningen finns också ansvaret för internkontroll, lokalfrågor av strategisk karaktär, utbetalningar till fristående verksamheter, upphandlingsstöd och kvalitetsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att du arbetar självständigt med såväl återkommande rutiner som med uppföljning och analyser. Du deltar i avdelningens projekt och utredningar samt utvecklar och utbildar i våra ekonomiska system.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

 • Budget- och uppföljningsarbete
 • Analys av ekonomi, verksamhetsresultat samt utveckling av verksamheternas processer.
 • Vara ett stöd till enheter i ekonomiska frågor.
 • Verka för en högre kompetens i ekonomiska frågor inom förvaltningen.
 • Arbeta med metodutveckling och omvärldsbevakning.
 • Samarbete med andra inom förvaltningen, t ex följa upp verksamhetsgemensamma kostnader

Kvalifikationer

För att trivas med de många kontaktytor som rollen innebär så söker vi dig som har en hög social kompetens och kommunikativ förmåga och där lyhördhet, tydlighet och engagemang är egenskaper som beskriver dig. Du har ett coachande och inkluderande sätt med förmåga att följa upp resultat och pedagogiskt kunna förklara för olika målgrupper.

Vidare har du ett analytiskt förhållningssätt med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du tar initiativ, driver processer vidare och är van att arbeta självständigt mot givna mål.

 

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning, gärna förvaltningslinjen med ekonomi som inriktning alternativt likvärdig validerad utländsk utbildning.
 • Minst några års erfarenhet av arbete som controller.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel.
 • God kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift.

Meriterande med erfarenhet av:

 • Arbete i kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation
 • Skolekonomi
 • Personalekonomi
 • Statistik

Ansökan

Ansök senast 15 november, via denna länk.

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vikariatet sträcker sig ett år med start i februari 2019. Uppge i ansökan vilken tjänst du ansöker till.

Övrigt

Som anställd hos oss har du en friskvårdstimme i veckan och även möjlighet till förmånliga träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar. Vi tillämpar flextid och möjlighet till semesterväxling.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram