Sektorsekonom till Borlänge kommuns verksamhetsstöd

Som sektorsekonom förväntas du leda de strategiska och operativa ekonomiprocesserna framåt.

Verksamhetsstöd i Borlänge kommun är en sektor som jobbar för att ge det stöd som resten av kommunen behöver för att vidare ge service och stöd till våra Borlängebor. Ekonomikontoret är en del av kommunenes verksamhetsstöd som gemensamt samordnar, upprätthåller och utvecklar kommunens ekonomistyrning och processer ur ett helhetsperspektiv.
Nu har du chansen att vara med och påverka och stötta våra chefer kring ekonomistyrning. Vi söker nu en sektorsekonom till ekonomikontoret med det övergripande ansvaret för verksamhetsstöds ekonomifunktion.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete:

-Jag finns här för borlängebon
-Jag gillar utmaningar
-Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som sektorsekonom förväntas du leda de strategiska och operativa ekonomiprocesserna framåt i enlighet med kommunens övergripande mål samt att arbeta med ständiga förbättringar. Detta innebär att stötta sektorschef och verksamhetschefer i de olika delprocesserna. Att arbeta med budget, uppföljning och prognos, bokslut och analyser är några av dessa processer. Vidare är du en kvalificerad diskussionspartner till cheferna och du arbetar nära den politiska organisationen och rapporterar till kommunstyrelsen. Du kommer att ha ett personalansvar för idag 4 personer.

Du har ett nära samarbete med de tre andra sektorsekonomerna och ingår i ledningsgruppen för ekonomikontoret. I rollen ansvarar du för att i samverkan med ekonomichef och enhetschefer inom ekonomikontoret vara engagerad och bidra till utveckling och förbättring av kommunens gemensamma ekonomiprocesser och rutiner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå och en mångårig, gedigen erfarenhet av liknade arbete. Du ska känna dig helt trygg med att jobba självständigt på strategisk nivå och du vet hur det är att stötta chefer i ekonomistyrning. Du har jobbat med analyser och har goda redovisningskunskaper. Vi ser att du behöver ha erfarenhet av ledarskap med personalansvar. Har du arbetar i en politisk styrd organisation är detta meriterande.

I den här rollen är det viktigt att du har en förmåga att analysera situationer och kan förutse problem. Du har en god självinsikt och en tydlig kommunikation, med det sagt också en förmåga att kunna lyssna effektivt som gör att du är en fena på att bygga relationer. Då du är en del i utvecklingen av verksamheterna behöver du kunna sätta tydliga mål och jobba effektivt för att nå dem. Att ta tag i olösta problem är något du är van vid. Därtill ser vi att det är viktigt att vara flexibel vilket betyder att du kan förändra ditt beteende till nya omständigheter. Ibland kan det bli motgångar och det är viktigt att du kan fortsätta driva och stå på dig trots tuffa situationer.

Är du den som kan ge det stöd som verksamheten behöver? Tveka inte, sök redan idag!

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Arbetsgivarens referensnummer: A770804. Sista ansökningsdag är 2018-04-18

Upplysningar lämnas av

Jörg Bassek, Sektorschef, 0243-666 25

Catherine Säll Franzen, Sektorsekonom, 0243-742 24

Fackliga företrädare
Jessica Eberger, Vision, 0243-749 44

Kerstin A Enlund, Ledarna, 0243-666 46

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram