Senior controller

Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomi och med erfarenhet som controller, gärna i en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av process-/projektledning eller chefs-/ledarskap är det meriterande. För att trivas i den här rollen tror vi att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsformer och arbetssätt.

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu och staden växer sig allt större. I en så expansiv samhällsomvandling genomför förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad ett organisationsbygge på vetenskaplig grund för att ge stöd till medarbetare, rektorer och huvudmannen för att lyckas med sitt uppdrag. Målet är att skapa en organisation som främjar att varje barn, elev och deltagare möts med en god och likvärdig kvalitet på sin utbildningsplats. Detta gör att det knappast funnits en mer spännande tid att arbeta hos oss!

I pågående organisationsbygge vill förvaltningen stärka det centrala, kvalificerade stödet till våra verksamheter. Utökad analyskapacitet, höjd kvalitet i den ekonomiska rapporteringen samt effektivare samordnade processer är några områden som behöver utvecklas för att ge organisationens chefer bättre stöd i form av förutsättningar. Enheten Ekonomi och Lokaler söker därför en Senior controller som vill bidra i denna utveckling. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som senior controller kommer du att jobba både strategiskt och operativt och du utgör en viktig resurs för alla skolformer från förskola till vuxenutbildningen. Du har en nyckelroll med stort mandat och utrymme att leda, driva och utveckla arbetet på vår ekonomifunktion. I det arbetet ingår att skapa enhetliga, effektiva arbetssätt med systemstöd. Utifrån ett övergripande perspektiv - och med helhetssyn fungerar du som ett stöd för övriga controllers. Du verkar för ökad kvalitet och fördjupad analys i den ekonomiska rapporteringen.

I ditt uppdrag ingår även omvärldsanalys och trendspaning och du identifierar löpande behov av insatser för att öka ekonomifunktionens möjligheter att effektivisera, underlätta och öka kvaliteten i verksamheten. Du ska kunna arbete både övergripande och förstå komplexa frågor, samtidigt som du ska kunna bryta ned och förstå detaljfrågor som du på ett tydligt sätt kan kommunicera till din omgivning.

Just nu läggs stor vikt vid att säkra en framåtriktad medveten ekonomistyrning baserad på en likvärdig resursfördelning. I detta arbete är budgetprocessen en viktig funktion. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för denna process och utgör då även ett kommunicerande kärl mot såväl verksamheten som mot andra stödfunktioner.

Du kommer att vara ett centralt stöd till Chefscontroller och bistår med att förbereda tjänsteskrivelser och presentationsmaterial. Du kommer även att skapa beräkningsmodeller för framtida ekonomiska scenarioutfall som förändras utifrån olika förutsättningar. Du förväntas hålla dig à jour med förändringar av administrativa rutiner, riktlinjer och administrativa digitala system och vid behov informera vidare till berörda om förändrade rutiner. Du arbetar aktivt för verksamhetens värdegrund och likvärdighet, samt bidrar och främjar ett positivt arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomi och med erfarenhet som controller, gärna i en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av process-/projektledning eller chefs-/ledarskap är det meriterande. Har du erfarenhet av process-/projektledning eller chefs-/ledarskap är det meriterande.

För att trivas i den här rollen tror vi att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsformer och arbetssätt. Vidare behöver du vara självgående och initiativrik med god vana att leda, samordna och utveckla processer inom ekonomi. Du besitter en god analytisk förmåga och har ett helhetsperspektiv.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt. Som person är du ansvarstagande, driven och strukturerad samt besitter förmåga och vilja att delta i förändringsarbete. Du räds inte heller att konstruktivt utmana i syfte att effektivisera och utveckla befintliga processer.

Arbetet kräver också att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter särskilt att du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt erfarenhet från större ekonomisystem. Har du erfarenhet av Power BI eller annat beslutsstödsystem är det en bonus.

Anställningen

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal tjänster: 1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2022-08-21
Referensnummer: C75811/2022

Ansök

Kontakt

Lena Karlsson, Chefcontroller, 0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram