Senior Pensionskonsult

Problemlösning, knutet till pensionsfrågor i kommuner och landsting, samt bolag ägda av dessa.

KPA Pension är det ledande pensionsförsäkringsbolaget inom kommunsektorn. Våra cirka 115 medarbetare förvaltar tjänstepension åt drygt en miljon anställda och tillhandahåller försäkrings- och pensionsadministrativa tjänster till Sveriges kommuner och landsting. Du får jobba i en stimulerande miljö där några av marknadens främsta experter blir dina kollegor, med utveckling som en ledstjärna. Du ingår i ett kundteam men kommer även arbeta självständigt. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Konsultaffären växer och efterfrågan på expertkompetens ökar. Som seniorkonsult i KPA Pension är du en viktig del i vårt kundarbete.

Det här gör du som senior pensionskonsult på KPA

Du kommer att hjälpa beslutsfattare hos Sveriges största arbetsgivare med problemlösning, knutet till pensionsfrågor i kommuner och landsting, samt bolag ägda av dessa. Dessutom hjälper du också arbetsmarknadens parter i pensionsrelaterade frågor. Arvoderade konsultuppdrag anpassade efter kundernas behov. Exempel på uppdrag är att ta fram policys och riktlinjer för hur arbetsgivarna ska hantera sina pensionsfrågor, beslutsunderlag och analyser av olika tryggandeformer. Uppdragen berör både medarbetarnas och de förtroendevaldas pensionsvillkor. Uppdrag åt arbetsmarknadens parter är ytterligare ett område som växer. Dessutom kommer du att genomföra kundseminarier kring aktuella pensionsfrågor.

Är du den vi söker?

Universitet/Högskola eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet och god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutvecklas. Önskad inriktning: försäljning, ekonomi, juridik, alt. motsvarande erfarenhet. Djup kunskap inom kollektivavtalade pensioner och den kommunala tjänstepensionsmarknaden är ett krav, likaså mångårig erfarenhet från livförsäkringsbolag eller arbetsmarknadens parter. Uppdragen tangerar ibland arbetsrättsliga eller finansiella frågeställningar, varför erfarenhet från dessa områden är meriterande. Tidigare erfarenhet av konsultarbete och komplex försäljning är en stor fördel.

Som person har du ett starkt eget driv och är självgående men som även är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Vi söker dig med självinsikt, har ett strukturerat arbetssätt och som har utmärkta sociala förmågor. Du har analytisk förmåga och kan omvandla kundens behov till ett, för båda parter, lönsamt konsultuppdrag. Affärsmässighet är en ledstjärna och du har intresse av att förklara komplexa frågor på ett begripligt sätt. Du behöver också vara en god pedagog och trivas i rollen att stå inför publik, då medverkan i seminarier och utbildningar förekommer.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast 15 juli 2019, vi hanterar ansökningarna löpande. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Nilsson, chef KPA Konsult 08-665 06 41.

Fackliga representanter

FTF AnnCharlotte Tollqvist 0734-40 10 59, Akademikerföreningen Susanna Järnek 0708-31 69 46 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram