Strateg med ansvar för lokalförsörjningsfrågor

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb som strateg med ansvar för lokalförsörjningsfrågor!

Kan du sätta folk på plats? 
 
Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb som strateg med ansvar för lokalförsörjningsfrågor! 
Du blir en i gruppen inom kommunens centrala funktion för budget, uppföljning och styrning. Tillsammans med dina kollegor är din roll att aktivt bidra till utveckling av ovanstående processer. Vi genomför just nu en mindre omorganisation för att förnya och skapa ett aktivare arbetssätt för att bättre kunna möta nuvarande och framtida behov av våra tjänster. Som ett led i det kommer alla i gruppen att erbjudas en projektledarutbildning. 

Arbetsbeskrivning

I ditt ansvar ingår att samordna kommunens lokalförsörjning och ha det kommunövergripande perspektivet med en samlad bild över kommunens lokalbestånd. Utifrån uppsatta mål, verksamhetsbehov och ekonomi ansvarar du tillsammans med kommunens övriga lokalsamordnare för att ta fram och årligen revidera kommunens lokalförsörjningsplan.

Du är sammankallande i lokalgruppen som består av representanter från andra kontor, vårt fastighetsbolag och ekonomidirektören. Du ingår också i olika styrgrupper tillsammans med dessa intressenter.

Du arbetar nära de olika verksamheterna och omsätter deras lokalbehov till lösningar i befintligt bestånd eller nya lokaler. Du ansvarar för att lokalplaneringsprocesserna inom kommunen hanteras enligt fastställda rutiner och säkerställer ett övergripande och kostnadseffektivt perspektiv på lokalförsörjningen. I uppgifterna ingår även att ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av arbete med kvalificerade budget och uppföljningsfrågor, samt har kunskap om lokalförsörjningsfrågor. Vi förväntar oss också att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, är van att jobba i Officepaketet och har körkort för bil, då du behöver besöka olika verksamheter.

Det är meriterande om du också har praktisk erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor, har erfarenhet av olika ekonomiska system och har arbetat med projektledning.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara strategisk, pedagogisk, kreativ och trivas med att självständigt driva och utveckla ditt eget arbete. Din analytiska förmåga att sätta lokalförsörjningsfrågor i sitt ekonomiska sammanhang är viktig. Du måste också ha förmåga att växla mellan att arbeta självständigt, samordna och leda andra. Rollen förutsätter att du är lösningsorienterad och kan skapa förtroendefulla relationer genom att ha en tydlig dialog med olika intressenter.

Vi kan erbjuda dig

I gruppen finns möjlighet att utveckla sig själv genom kollegialt lärande, och andra kompetensutvecklingsinsatser. Vi sitter centralt i moderna lokaler i Södertälje stadshus nära city med goda kommunikationer och närhet till pendeltågsstationen Södertälje centrum. Bland våra förmåner finns friskvårdsbidrag, årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling, dvs att lösa in semesterersättning till fler semesterdagar.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

För mera information om tjänsten

Kontakta Magnus Claesson, ekonomidirektör, 08- 52 30 10 90.

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter, 08-5230 100.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2018-12-09.

Välkommen med din ansökan! 

Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram