Strategisk och utvecklingsorienterad ekonomichef, Tyresö kommun

Vill du leda arbetet med ekonomi- och styrprocessen i en attraktiv, dynamisk och expansiv kommun? Vi har höga ambitioner och en stark vilja att långsiktigt utveckla kommunens verksamheter på ett effektivt och hållbart sätt.

Om tjänsten

Som ekonomichef leder du vårt ekonomi- och styrningsarbete för en långsiktig ekonomi i balans. Du har ett övergripande ansvar för kommunens styrprocess och övriga processer inom ekonomiområdet. Vidare blir du navet i ett arbete där kommunikation och integrering av ekonomiarbetet är prioriterat i verksamheten. Ett av flera fokusområden kommer att ligga på att vidareutveckla ett tydligt arbetssätt för ekonomistyrning för hela kommunen. I kommundirektörens ledningsgrupp förväntas du bidra till att kommunens helhetsperspektiv med fokus på medborgarnyttan ständigt utvecklas.

Vem är du?

Du är en strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad chef. Ditt engagemang smittar av sig och du har lätt för att samarbeta med andra. Förmågan att se samband och driva arbetet framåt är en av dina styrkor. I ledarrollen drivs du av en vilja att fatta hållbara beslut och du är övertygad om att struktur och processer bidrar till det. Du har en akademisk utbildning inom ekonomiområdet och har flera års erfarenhet av ledarskap i en komplex organisation. Vidare har du tidigare erfarenhet av förändrings- och ekonomiledningsarbete, gärna med fokus på investeringar och finansiering. Du har ett långsiktigt perspektiv och bygger dina beslut på fakta. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Anställningsform

Tillsvidare. Heltid

Ansökan

Vill du bli vår nya ekonomichef? Då är du välkommen med din ansökan senast 2017-02-19. Du söker geom att göra en digital ansökan här. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Tyresö kommun.

Kontaktperson

För mer information eller om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se