Systemansvarig/redovisningsekonom, Finans- och redovisningsenheten

Finans- och redovisningsenheten i Strängnäs kommun ansvarar för finansiell planering, in- och utbetalningar, externredovisning, ekonomisystem och bolagsstyrning.
Vi ingår i ekonomiavdelningen tillsammans med kommunens samlade stöd för budgetplanering, uppföljning och prognoser samt inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

Personen vi söker kommer att arbeta både som systemansvarig för kommunens ekonomisystem och med externredovisning för kommunen.

I din roll ansvarar du för förvaltning och utveckling av kommunens ekonomisystem utifrån verksamhetens olika behov och önskemål. Du har kontakt med systemleverantör, samordnar och organiserar systemförvaltning, samt tar fram användarstöd och systemdokumentation. Du deltar i kommunens taktiska IT-råd samt sammankallar förvaltningsmöten med reskontraansvarig och e-handelsansvarig.

Du är även delaktig i arbetet med kommunens bokslut och årsredovisningar. I ditt arbete ingår även att ge råd och stöd i ekonomifrågor samt medverka vid informationstillfällen och utbildningar. Du arbetar i ett team på finans- och redovisningsenheten och har ett nära samarbete med kommunens ekonomicontrollers. Du ser det som en självklarhet att skapa ett gott samarbetsklimat och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom ekonomi eller IT och/eller flerårig erfarenhet från systemförvaltning av ekonomisystem
  • har god kunskap i Office-paketet
  • har lätt att lära dig nya IT-verktyg
  • är initiativrik och drivande
  • är noggrann och flexibel
  • har en god analytisk förmåga
  • är service- och samarbetsorienterad
  • har lätt att kommunicera och uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Tidigare erfarenhet från arbete med systemförvaltning av ekonomisystem och externredovisning är meriterande men framförallt värdesätts ditt engagemang och viljan att lära dig.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet.

Upplysningar

Ulrika Kalfholm, 0152 292 32

Therese Florens, 0152-291 89

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152-291 00

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-06-07. Ref nr för tjänsten är 233/20.