Systemekonom, Jönköpings kommun

Stadskontoret söker en systemekonom till ekonomiavdelningen.

Jönköpings kommun är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.      

Stadskontorets ekonomiavdelning behöver rekrytera en systemekonom till redovisningsenheten som består av nio medarbetare. Enheten har bl.a. övergripande ansvar för kommunens ekonomisystem och den löpande redovisningen. Tillsammans med andra medarbetare kommer du svara för systemförvaltning av ekonomisystemet, men även medverka i det löpande ekonomiarbetet.

Kommunen hanterar årligen ca 1 miljon kundfakturor och ca 240 000 leverantörsfakturor, varav de flesta konteras och attesteras elektroniskt. Ett projekt för införande av e-handel pågår, där har enheten en viktig roll.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär bl.a. behörighetsadministration, stöd till de ca 1 800 användare av systemet som finns i kommunen, kontakt med leverantörer, hantering av felloggar, samordning av utbildningsinsatser, systemdokumentation mm. Det löpande redovisningsarbetet innebär bl.a. ansvar för avstämning av leverantörsreskontran.

Kompetenskrav

Vi vill rekrytera dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller IT och erfarenhet av systemförvaltning eller redovisning, gärna kring leverantörsreskontra. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och viss teknisk förståelse.

Arbetet kräver att du har en god analytisk förmåga och arbetar strukturerat. Du är van vid att ta initiativ, är serviceinriktad och har lätt för att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi sätter stort värde på din förmåga att se hela verksamhetens behov och att vilja driva den framåt.

Ansökan

Ansök senast 2017-11-13. Du är välkommen att ansöka om tjänsten här. 

Upplysningar

Redovisningschef Kent Lundwall, tfn 036-10 57 32
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram