Systemförvaltare, Arvika kommun

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden?

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Ekonomistaben leds av ekonomichefen och är uppdelad i funktionerna redovisning, controllerverksamhet och upphandling. Tillsammans är vi 16 medarbetare.

Är du ekonom/systemvetare med ett stort intresse för hur ekonomisystemet fungerar som nav i kommunens ekonomiprocesser och som en förutsättning för god redovisning? Då har vi ett intressant jobb som skulle passa!

I rollen som systemförvaltare arbetar du med hela koncernen och ansvarar för stöd till användarna av ekonomisystemet som finns både i de kommunala verksamheterna och i de kommunala bolagen. Ekonomisystemet har ca 300 användare i kommunens verksamheter med varierande datorvana som behöver utbildning i systemet och stöd i det dagliga arbetet med frågor avseende inloggningar, behörigheter och funktioner. Du kommer löpande att få besvara frågor av redovisningskaraktär från användare. I de kommunala bolagens fall stöttar du deras ekonomifunktioner då de i hög grad själva administrerar sina användare i enklare, löpande frågor.

Du arbetar i nära samarbete med medarbetare på ekonomistaben men också tillsammans med ekonomifunktionerna i de kommunala bolagen.

Arbetsuppgifter

Hos oss ansvarar du för det löpande arbete med stöd till systemanvändare, problemlösning, kontakt med systemleverantören, systemuppgraderingar, behörighetsadministration, utbildning av användare samt uppsättning av samband och förutsättningar i systemet. Du ska initiera och genomföra förbättringsarbete för att effektivisera system och arbetssätt. Du har en viktig roll vid bokslut och delårsbokslut och vid behov deltar du i det löpande arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.

Du är analytisk och jobbar på ett strukturerat sätt. Du är van vid att ta initiativ, är serviceinriktad, ser till helhetsperspektivet och kan göra avvägningar mellan vad organisationen efterfrågar och bästa lösning för helheten där hänsyn tas till struktur och vad lagar och förordningar styr. Vi värdesätter en god pedagogisk förmåga och att du kan jobba självständigt men även gillar samarbete med kollegor.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-02-18. Referensnummer 2018/9.
Du är välkommen att söka här.

Kontakt

Birgitta Jansson, 0570-818 57
Kersti Smith, 0570-816 45
Magnus Jonsson, 0570-817 01

Facklig företrädare
Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram