Systemförvaltare till ekonomikontoret

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen. Nu söker vi en Systemförvaltare till ekonomikontoret som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

Ekonomikontoret består av 15 medarbetare som tillhör sektor ledningsstöd och som ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. Kontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller ekonomiadministrativt stöd till verksamheterna och levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Det är lätt att trivas på Ekonomikontoret. Vi har en naturlig och central plats med många kontakter i organisationen och det gör vårt arbete komplext, dynamiskt, utmanande och intressant.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du i huvudsak att arbeta med systemförvaltning men även med processutveckling.

Som systemförvaltare kommer du att ansvara för kommunens ekonomisystem Raindance avseende daglig förvaltning och utveckling samt att internt upplysa, utbilda och förespråka nya funktioner gentemot användarna i systemet. Arbetsuppgifter innebär till exempel systemuppgraderingar, problemlösning, dialog med systemförvaltare till försystem, uppsättning av förutsättningar i systemet och kontakt med leverantören. Det innebär vidare arbete med filhantering, integration av försystem samt övervakning och felsökning av elektroniska meddelanden.

Det är viktigt att du har intresse för och kompetens att utifrån konstruktionen av ekonomisystemet se hur det stödjer ekonomi- och verksamhetsprocesser i organisationen. Vi ser att du kommer ta initiativ till, och att i samarbete med kollegorna genomföra förbättringsarbete för att effektivisera och automatisera systemets olika moduler samt övriga ekonomiprocesser.

Rollen inkluderar även arbete på kommunövergripande nivå vad gäller processutveckling och digitalisering inom ekonomiområdet samt framtagande av simulerings- och kalkyleringsverktyg. Du kommer vara en nyckelperson i utvecklingsarbetet vad gäller beslutsstödsystem och analysverktyg. Ytterligare arbetsuppgifter är att ta fram och analysera uppgifter för statistikinlämning. Du kommer även att vara dataskyddssamordnare för ekonomikontoret.

På vår arbetsplats är samarbete en förutsättning och vi arbetar kontinuerligt med utveckling både vad gäller arbetssätt och samarbetsvägar. Därför kan delar av arbetsuppgifterna komma att variera något över tid.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet

- Akademisk utbildning inom ekonomi eller systemvetenskap, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Arbetserfarenhet av administration och utveckling av system
- Förståelse och kunskap för hur ett ekonomisystem fungerar utifrån ett redovisningsperspektiv
- Mycket goda kunskaper i Excel
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Personliga egenskaper

För att trivas i den här rollen behöver du vara självständig som person med förmåga att agera på eget initiativ och få saker att hända. Samtidigt behöver du vara duktig på att bygga goda relationer och ha lätt för att samarbeta. Arbetet innebär många kontaktytor i kommunen och det är därför viktigt att du trivs med att kommunicera över gränserna.

Rollen kräver vidare att du är lösningsorienterad och att du har ett analytiskt och systematiskt arbetssätt med förmåga att prioritera. Du kan göra avvägningar mellan vad organisationen efterfrågar och vad som är bästa lösningen ur ett helhetsperspektiv. Vidare söker vi dig som trivs med att arbeta i team och som vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidra till att bibehålla ett trivsamt arbetsklimat. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete med ekonomisystemet Raindance eller annat större ekonomisystem
- Erfarenhet av arbete i en större och/eller komplex organisation
- Erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet
- Erfarenhet av att ha tagit fram/skapat uppföljningsrapporter

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg bifogas ansökan.

Upplysningar

Redovisningschef Ingrid Sandberg, tlf 023-826 33, mail: ingrid.sandberg@falun.se

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, tlf 023-821 10, christina.johansson@falun.se
SACO, Ulrika Bergman, tlf 023-827 74, ulrika.bergman@falun.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2021-04-25.


Övrigt

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta rekryteringscenter@falun.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram