Teamledare systemförvaltare ekonomi

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Beskrivning

Redovisningsavdelningen, som består av 15 medarbetare, är en del av kommunledningskontoret. Avdelningens uppdrag är att arbeta med kvalificerad redovisning och att ge stöd och rådgivning i dessa frågor till kommunens förvaltningar och bolag. Vi ansvarar för kommunens övergripande betalningsprocesser och för koncernens ekonomisystem UBW. Vi deltar i utveckling av koncernens processer för planering, uppföljning och inköp. Vi söker nu dig som är utbildad ekonom och med erfarenhet och intresse av utvecklingsarbete och systemfrågor.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med systemgruppen på avdelningen kommer du att ha ansvaret för och arbeta med utveckling, förvaltning och support av koncernens ekonomisystem UBW. Du ska i din roll jobba aktivt med utveckling och effektivisering av våra processer för att stödja våra verksamheter. Du kommer att leda och planera arbetet i gruppen för att gemensamt nå våra mål. Vi arbetar efter förvaltningsmodellen PM3 för att möta verksamhetens behov av systemstöd. Du kommer ha samarbete och kontakt med såväl förvaltningar, våra bolag, leverantörer och kommunens IT-avdelning för beställning och kravställning av tjänster. Du kommer också delta som specialist vid upphandlingar av angränsande tjänster.

Tillsammans med kollegor på avdelningen och representanter från verksamheterna arbetar vi med att vidareutveckla och digitalisera våra redovisningsprocesser med stöd av ekonomisystemet. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid och det ingår att självständigt kunna utreda, ta fram lösningsförslag och implementera förändringarna. Du ansvarar också för nätverk, användarträffar och kontinuerlig information till olika mottagare. I uppdraget ingår projektledaruppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi, och har arbetslivserfarenhet inom både systemförvaltning och redovisning. Du är van att leda förändringsarbete på ett strukturerat sätt och brinner för utveckling, och det krävs att du har en god vana och förståelse av ekonomi- och IT-system. Erfarenhet av UBW (fd. Agresso) är meriterande.

Du är en flexibel person som tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är noggrann, gillar att genomföra saker i ett stundtals högt tempo och har lätt att förstå sammanhang. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av koncernens samlade
uppgifter.
Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket, och du kan på ett enkelt sätt beskriva systemprocesser och ekonomiska sammanhang.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Elisabet Malmqvist, redovisningschef, 054 - 540 12 39.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Sista ansökningsdag är 2021-05-16.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram