Två controllers

Vill du vara med och utveckla ekonomiarbetet och  inom Vård- och omsorgsförvaltningen samt Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen vid Sundsvalls kommun? Ta möjligheten att arbeta som controller hos oss.

Som controller arbetar du på avdelningen Ekonomi och analys. Avdelningen består av 15 medarbetare med befattningar som controller, ekonomer, inköpssamordnare samt handläggare av avgifter och migrationsmedel.

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och utveckla ekonomiarbetet och  inom Vård- och omsorgsförvaltningen samt Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen vid Sundsvalls kommun? Ta möjligheten att arbeta som controller hos oss.

Som controller arbetar du på avdelningen Ekonomi och analys. Avdelningen består av 15 medarbetare med befattningar som controller, ekonomer, inköpssamordnare samt handläggare av avgifter och migrationsmedel. Avdelningen är ett verksamhetsnära stöd till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen och Vård- och omsorgsförvaltningen. Förvaltningarna  består av följande verksamheter: individ- och familjeomsorg, vuxenutbildning, arbetsmarknad, flyktingverksamhet, äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade samt hälso- och sjukvård.

Avdelningen ansvarar för förvaltningarnas övergripande ekonomiarbete och att vara ett konsultativt stöd i dialogen med budgetansvariga chefer. Avdelningen har ett övergripande kommun- och förvaltningsperspektiv där vi ser till helhetens bästa.

I rollen som controller arbetar du nära övriga kollegor inom avdelningen samt förvaltningarnas gemensamma verksamhetsstöd. Du bidrar aktivt till att enhetschefer och ledning har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten framåt i enlighet med uppsatta mål samt bidra till effektivitet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som controller omfattar ekonomisk planering, budget, redovisning, uppföljning, månads,- delårsrapporter och årsrapport. Vidare ingår prognoser, analys, utredningar, åtgärder och bokslut samt hantering av statsbidrag inom respektive verksamhetsområde.

Rollen som controller inkluderar ett aktivt arbete med inriktning på ekonomistyrning baserad främst på ekonomiska mått där du bland annat arbetar med:

  • Jämförelser och analyser kring verksamhetens effektivitet, graden av måluppfyllelse i förhållande till resursanvändning. Ekonomiska resurser och verksamhetsvolymernas utveckling, där även verksamhetens kvalitet vägs in.
  • Omvärldsanalyser och verksamhetens förutsättningar.
  • Långsiktiga prognoser avseende verksamhetsvolymer/insatsmix och dess ekonomiska inverkan.
  • Utredningar där verksamhet, ekonomi, effektivitet och resultat står i fokus.
  • Föredrag och presentationer.
  • Ärenden och tjänsteskrivelser inför nämnd.

I arbetet för en effektiv verksamhet kan du också komma att driva och/eller medverka i specifika utredningar, uppdrag eller projekt där verksamhet, ekonomi, effektivitet och resultat står i fokus.

En av controllertjänsterna kommer att vara inriktad mot hemtjänst/äldreomsorg inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

Den andra controllertjänsten kommer att vara inriktad mot myndighetsverksamheten vid Vård- och omsorgsförvaltningen och där ha en huvudsaklig inriktning mot LSS-verksamheten samt specifikt personlig assistans.

Över tid kan inriktningen mot angivna verksamhetsområden komma att förändras.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning och kvalificerat ekonomi-/controllerarbete inom offentlig eller privat sektor.
Har du en civilekonom-/ekonomieexamen och erfarenhet från kommunal eller annan offentlig verksamhet är det meriterande och där i synnerhet från verksamhetsområdena äldreomsorg samt omsorg om funktionshindrade.

För att lyckas i rollen krävs en hög analytisk förmåga. Din förmåga att sammanställa, analysera och presentera olika ekonomiska mått, nyckeltal och statistik är mycket god. Du kan se samband och helhet samt växla mellan ett operativt och strategiskt perspektiv. Du ser nya möjligheter utifrån omvärldsförändringar och verksamhetens förutsättningar och har förmågan att använda dina tidigare erfarenheter och applicera dem på nya arbetsuppgifter. För att trivas i rollen tror vi dessutom att du behöver vara både lösningsorienterad, noggrann och strukturerad samt att du är mål- och resultatinriktad.

Du har erfarenhet av att vara ett konsultativt stöd till chefer där rollen också innebär att kunna samarbeta med många olika intressenter. Du gillar att ge service och förhåller dig konsultativ, med känsla för när du behöver stötta och/eller styra. Vidare ser vi att du är en trygg person med integritet.

Du ska kunna ta dig an uppgifter i samarbete med andra, likväl som att arbeta självständigt där du tar egna initiativ för att utveckla arbetet.

Då vi arbetar som ett verksamhetsnära stöd för både chefer och medarbetare genom samarbete och dialog är det av stor vikt att du är pedagogisk, lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Du har en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift i det svenska språket såväl i det dagliga arbete samt vid rapportering. Arbetet innebär att tala inför både små och stora grupper.

Då vi arbetar med Office-programmen, och där i synnerhet Excel, förutsätts att du har goda kunskaper och även förmåga att vidareutveckla dessa. Du har erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem samt har lätt för att lära dig nya IT-system som personalsystem, verksamhetssystem, beslutstöd m fl. samt har viljan att kontinuerligt vidareutveckla dina kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka in din ansökan senast den 2021-09-10, via Sundsvalls kommuns hemsida.

Kontakt


Kontaktpersoner
Facklig företrädare
Anette Ståby
Avdelningschef
060-19 25 08
073-270 29 60
Robin Fångsjö
Vision
060-19 19 88

Benitha Berg
HR - konsult
060-19 16 38
 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: Deltidsbrandman

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram