Två controllers

Ekonomiska analyser, budget samt framtagande av beslutsunderlag.

Två Controllers till Kommunstyrelsekontoret – KS Ekonomi

Vi söker dig som vill kavla upp ärmarna och bidra till lösning på den ekonomiska utmaning som finns i en kommun.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

KS Ekonomi arbetar bland annat med samordning och utveckling av den kommunala verksamheten på övergripande nivå, här finns viktiga funktioner inom hr, ekonomi, it och kommunikation. Avdelningen består av tio medarbetare och nu söker vi två controllers då två av medarbetarna går i pension under 2020. Avdelningens målsättningar är att ha effektiva och säkra processer och att vara ett professionellt stöd internt till kommunens förtroendevalda och kommunens förvaltningar/bolag. Vi arbetar med löpande uppföljning, analys- och budgetarbete och har ett övergripande ansvar för kommunens verksamhetsuppföljning.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår ekonomiska analyser, budget samt framtagande av beslutsunderlag vilket huvudsakligen kommer att användas i den långsiktiga budgetprocessen. Vidare ingår att arbeta strategisk med mål, vidareutveckling, internkontroll och uppföljning. Aktivt delta i utvecklingen av processer och rutiner samt driva förbättringsarbete. Vidare ingår att arbeta med redovisning och budget.

Vi söker dig som har:

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • Minst 5 år av aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomistyrning
  • Vana att arbeta i ekonomi- och uppföljningssystem samt ha förmåga att sammanföra ekonomisk data och verksamhet till relevanta beslutsunderlag
  • Vana att driva utvecklingsarbete
  • God datavana i MS Office-paketet
  • Goda kunskaper av att jobba med ekonomisystem
  • God förmåga att uttrycka dig på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå samt erfarenhet av att arbeta med beslutsstödsystem.

Sedan är det självklart ett plus i kanten om du har kunskap och intresse för kommunal verksamhet.

Vi söker dig som är självgående i ditt arbetssätt och har lätt att ändra och anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i det. Du är uthållig och arbetar på tills projekt eller resultat är uppnådda även fast det kan vara utmanande. Arbetet kräver att du trivs att arbeta med komplexa frågor där du analyserar och bryter ner i beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
Philip Strömgren, HR-konsult, 060-19 21 59
Örjan Folkesson, Ekonomidirektör, 060-19 13 86

Övrigt

  • Två tjänster
  • Tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid
  • Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 13.e november 2019.

Din ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka här.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram