Upplands Väsby kommun söker en kvalificerad controller

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Upplands Väsby kommun är nominerad till Sveriges kvalitetskommun.

Arbetsbeskrivning

I din roll som controller på Upplands Väsby kommun tillhör du controllerenheten som består av tio personer som arbetar för olika nämnder. Controllerenheten tillhör kommunledningskontoret. Du arbetar i ett team som består av andra controllers samt verksamhetsansvariga chefer inom socialomsorg. Ditt uppdrag är riktat främst mot Väsby Stöd och Omsorg där kommunala utförare inom äldreomsorg och inom stöd för personer med funktionsnedsättning ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ta fram, sammanställa och analysera ekonomiska underlag till verksamhetsplan med budget, detaljbudget, flerårsplan samt till månatliga uppföljningar, bokslut och årsredovisningSäkerställa korrekt ekonomiskt resultat genom att stämma av bokföringen/ redovisningen varje månad.
  • Upprätta internkontroll enligt internkontrollplan.
  • Genom ett konsultativt förhållningssätt ge kvalificerat stöd till chefer samt bidra till en ökad förståelse för ekonomiska frågor.
  • Medverka och bidra till kommungemensamma utredningar och ekonomiska analyserIngå i nätverk med övriga controllers och ekonomer inom kommunkoncernen.
  • Säkra att lagar, regler och av fullmäktige antagna reglementen och policys följs i ekonomiprocessen

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig med civilekonomexamen och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är intresserad av verksamheten, är bra på att hantera olika verksamhetssystem och har goda kunskaper i Excel.

Vi ser gärna att du arbetar eller har arbetat i en politiskt styrd organisation. Kommunal erfarenhet är meriterande. Det innebär att du har en god förståelse för ekonomiska frågor och kan arbeta självständigt och proaktivt utifrån politiska beslut.

Dina personliga egenskaper

Som person är du trygg i dig själv, positiv och driven. Du har en god förmåga att se helheten. Vidare är du analytisk och reflekterande samtidigt som du är utåtriktad. Du är pedagogisk och är van vid att kommunicera i tal och skrift med chefer, medarbetare och personer som inte är ekonomer själva. Du kan analysera, utreda och sammanställa.

Du erbjuds

Som controller på Upplands Väsby kommun erbjuds du en utmanande och spännande tjänst i en organisation med driv, engagemang och trevliga kollegor. Du kommer att ha en viktig roll i en miljö som uppmuntrar till innovation och kreativitet. Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Tillsvidare. Heltid.

Ansökan och kontakt

Sista ansökningsdag är den 2017-12-15. Du är välkommen att söka här.

Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073 70 771 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Välkommen med din ansökan!

I samarbete med Jurek Rekrytering & Bemanning

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram