Utredande controller, Stockholms stad

Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 17 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter. Tjänsten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning och tillhör planeringsenheten. Planeringsenheten har 15 medarbetare och 1 enhetschef. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla planering och uppföljning inom stadens integrerade ledningssystem. Det ingår även att samordna och utveckla internkontroll, säkerhetsfrågor, skolmåltider samt upphandling och inköp. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med 5 kollegor som arbetar med självständiga uppdrag, ofta tillsammans med kollegor från övriga förvaltningen.

Arbetsbeskrivning

I din roll som utredande controller kommer du att bidra till att utveckla förvaltningens analyser av ekonomi, verksamhetsresultat samt verksamheternas processer och verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att självständigt och/eller tillsammans med andra genomföra utredningar främst inriktade på ekonomistyrningsfrågor. I arbetet ingår att skriva rapporter, svara på remisser och skrivelser. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för den löpande samordningen av vissa frågeområden inom förvaltningen. Uppdragen genomförs parallellt och har olika omfattning och tidsperspektiv. Din roll kommer att variera i de olika uppdragen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med relevant inriktning, såsom exempelvis inom ekonomi, samhällsvetenskap eller juridik. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat i liknande roll inom offentlig förvaltning där du arbetat med utredningsuppdrag och ekonomiskt analysarbete. Du är van att självständigt lägga upp utredningar, inhämta underlag och dra slutsatser. I din roll har du många olika kontaktytor och det ingår att skriva rapporter, du behöver därför ha god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska.

Det är meriterande om du har goda kunskaper om organisations- och styrningsfrågor, fokuserat på ekonomistyrning och den offentliga sektorns förutsättningar samt är förtrogen med offentliga beslutsprocesser. Vi ser dessutom gärna att du har kunskaper om regelverket som styr skolan och ett intresse för skolfrågor. Vidare är även kunskaper och vana av att arbeta med olika beslutssystem en merit.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du är noggrann och har både erfarenhet av och god förmåga att analysera olika typer av underlag såväl numeriska som språkliga och du producerar egna dokument av hög kvalitet. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv lägga upp ditt angreppssätt och ser till att driva arbetet framåt. Du samarbetar bra med andra människor och är tydlig i din kommunikation. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-02-26. Referensnummer 2018/547. Du är välkommen att söka här. 

Kontakt

Anna Nordahl, HR-konsult, 08-508 11 734
Katrin Lilliehöök, Enhetschef, 08-508 33 698

Facklig företrädare

Behiye Arikan, Vision, 0761-240782
Tibor Muhi, SACO , 0700-904448

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram