Utredande controller, Stockholms stad

Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 17 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter. Tjänsten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning och tillhör planeringsenheten. Planeringsenheten har 15 medarbetare och 1 enhetschef. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla planering och uppföljning inom stadens integrerade ledningssystem. Det ingår även att samordna och utveckla internkontroll, säkerhetsfrågor, skolmåltider samt upphandling och inköp. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med 5 kollegor som arbetar med självständiga uppdrag, ofta tillsammans med kollegor från övriga förvaltningen.

Arbetsbeskrivning

I din roll som utredande controller kommer du att bidra till att utveckla förvaltningens analyser av ekonomi, verksamhetsresultat samt verksamheternas processer och verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att självständigt och/eller tillsammans med andra genomföra utredningar främst inriktade på ekonomistyrningsfrågor. I arbetet ingår att skriva rapporter, svara på remisser och skrivelser. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för den löpande samordningen av vissa frågeområden inom förvaltningen. Uppdragen genomförs parallellt och har olika omfattning och tidsperspektiv. Din roll kommer att variera i de olika uppdragen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med relevant ekonomisk inriktning, såsom exempelvis inom nationalekonomi, gärna i kombination med statsvetenskap eller juridik. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat i liknande roll inom offentlig förvaltning där du arbetat med utredningsuppdrag och ekonomiskt analysarbete. Du är van att självständigt lägga upp utredningar, inhämta underlag och dra slutsatser. Vidare har du har goda kunskaper om organisations- och styrningsfrågor, fokuserat på ekonomistyrning och den offentliga sektorns förutsättningar samt är förtrogen med offentliga beslutsprocesser. I din roll har du många olika kontaktytor och det ingår att skriva rapporter, du behöver därför ha god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska.

Det är meriterande om du har kunskaper om regelverket som styr skolan. Även erfarenhet av att leda processer och samordna frågor ses som en merit. Kunskaper och vana av att arbeta med olika beslutssystem är en merit.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du är noggrann och har både erfarenhet av och god förmåga att analysera olika typer av underlag såväl numeriska som språkliga och du producerar egna dokument av hög kvalitet. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv lägga upp ditt angreppssätt och ser till att driva arbetet framåt. Du arbetar bra med andra människor och är tydlig i din kommunikation. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-09-24. Referensnummer 2017/5967.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontakt

Anna Nordahl, HR-konsult, 08-50811734
Ariane Andersson, Enhetschef, 08-50833277

Facklig företrädare

Behiye Arikan, Vision, 0761-240782
Tibor Muhi, SACO , 0700-904448

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram