Utvecklingsfokuserad chef till ekonomienheten

Söderhamns kommun erbjuder dig att vara med på en förbättringsresa där dina idéer är betydelsefulla!
Som chef för Ekonomienheten erbjuds du en omväxlande och spännande tjänst, där du får vara chef, redovisningsspecialist och förändringsledare för ekonomiprocesserna.

Du erbjuds vara med på en förbättringsresa där dina idéer är betydelsefulla! Du blir en viktig del i att leda, utveckla, effektivisera samt ta ekonomiprocesserna och Ekonomienheten till nya höjder. Som enhetschef för Ekonomienheten har du helhetsansvar för tillämpning och utveckling av ekonomirelaterade regler, rutiner och processer. Du drivs av att utveckla människor och har personalansvar för Ekonomienheten som idag består av 14 medarbetare.

Du rapporterar till biträdande kommunchefen men har ett tätt och nära samarbete med kommunens ekonomichef. Vidare är du en aktiv medlem i Kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp.
Ekonomienheten styr och stöttar nämnder och förvaltningar i budget-, uppföljnings-, prognos- och bokslutsprocesser.
I Ekonomienhetens roll ligger att förvalta löpande redovisningsprocesser, ekonomisystem och att ge verksamheterna ekonomisk stöd. Vidare är du ansvarig för kommunens- och kommunkoncernens månadsrapporter, delårs- och årsredovisningar, inklusive dialog med revisorer. Du förbereder och föredrar ärenden för Kommunstyrelsen. Du är systemägare till kommunens redovisningssystem och beslutsstödsystem.
I ditt och Ekonomienhetens uppdrag ingår även att hantera ekonomin för Hälsinglands utbildningsförbund, Hälsingerådet och Kommunsamverkan ekonomisk förening.
Fokus de kommande åren är förbättringsarbete och utveckling av gemensamma och enhetliga arbetssätt och processer.

Du har en civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med redovisningsinriktning. Vi vill att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbetearbete, exempelvis med redovisning, skatter, budget, bokslutsarbete och årsredovisning. Vi ser det som meriterande om du idag är redovisningschef/ekonomichef eller motsvarande. Vi ser också gärna att du har kommunalekonomisk erfarenhet.
Du är trygg och komfortabel i ditt ledarskap. Du har en pedagogisk läggning och kan kommunicera ut ekonomernas språk till kollegor och politiker. Vi värdesätter ett högt engagemang, driv och kvalitetstänk hos dig som söker tjänsten.
I rollen som enhetschef tänker du strategiskt, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar till detta. Du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är stabil, har självinsikt och du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är van att ta ansvar för din uppgift och strukturera ditt arbete. Du är utåtriktad och söker gärna nya kontakter. Det är viktigt att du arbetar bra med andra människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Kommunstyrelseförvaltningen leder och samordnar kommunens verksamhet. Vi arbetar nära de politiska besluten, med specialistkompetens och service för medborgarna och våra kollegor. Här finns ett 90-tal medarbetare inom HR, ekonomi, kommunikation, näringsliv, turism, samhällsplanering och administration. Var med och skapa ett Söderhamn där människor vill bo och verka!

Kontaktpersoner

  • Petra Löfgren, biträdande kommunchef  0270-72321
  • Petter Lönngren, Vision  0270-74409
  • Ann-Katrin Samuelsson, Ledarna  0270-75014

Frågor och ansökan

Sista ansökningsdag är 5 september 2021

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram