Utvecklingsinriktad ekonomichef

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun har drygt 1800 tillsvidareanställda och en budget som omsluter 1,3 miljarder kronor. Vår nuvarande ekonomichef Siw går snart i pension efter nästan 10 år hos oss. Nu söker vi dig som har ett genuint samhällsintresse och vill vara med och utveckla framtidens ekonomienhet tillsammans med oss. Vi erbjuder dig en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus för att kunna bygga en stark framtid i Avesta.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du övergripande ansvar att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete med processer för ekonomistyrning och upphandling i fokus. Du ger stöd till politik- och tjänstemannaledning i strategiska och utvecklingsinriktade frågor. Du arbetar nära och är direkt underställd kommundirektören och du ingår i kommunens ledningsgrupp.

Du blir chef för 15 kompetenta och engagerade medarbetare vid centrala ekonomienheten, centrala utredargruppen och upphandlingsenheten. Din uppgift blir att leda och utveckla verksamhet och personal. Vi vill också att du ska kunna utvecklas hos oss och satsar därför mycket på utbildning för ledare.

I den här rollen har du många kontaktytor inom och utanför organisationen. Du leder och ingår i flera samverkansgrupper och rapporterar kontinuerligt till kommunstyrelsen. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati gör att du kommer skapa förtroendefulla relationer.

I arbetsuppgifterna som ekonomichef ingår självklart att ansvara för att kommunens planerings- och uppföljningsprocesser drivs samordnat gällande budget, uppföljningar, verksamhet och kvalitet. Du har ett nära samarbeta med den centrala ekonomienhetens controller. Du biträder kommunstyrelsen i deras ekonomiska uppsiktsansvar, vidare arbetar du både strategiskt och operativt med beslutsunderlag och rapporter. En viktig aspekt av arbetet är att föra dialog och förmedla kunskap till förtroendevalda och verksamhetens ledning om underlag för prioriteringar och beslut.

Upphandling av nytt beslutsstödsystem och implementering av e-handel står inför dörren – där kommer du ha en viktig funktion att fylla.

Kvalifikationer

Vi söker en framtidsinriktad ekonomichef som är nyfiken och spanar bortom horisonten. Vi vill att du på lång sikt är beredd att engagera dig i Avesta och vår framtid. Du är driven, utvecklingsinriktad och ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Avesta kommuns ekonomiska arbete in i framtiden.

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror. Du behöver vara analytisk och ha en förmåga att se helheten. Då rollen är komplex söker vi dig som redan nu är trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Vi vill att du har ett intresse för ledarskap och erfarenhet av att arbeta som chef. Du är ledaren som både är lyhörd och kan ställa krav. Vi söker dig som leder dina medarbetare med omtanke och tydlighet.

I rollen som ekonomichef är det av stor vikt att du är trovärdig och har hög integritet. Det är också viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa budskap till olika mottagare – helt enkelt att du har förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett språk som också icke-ekonomer kan ta till sig.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete på central ledningsnivå. Att förstå den kommunala särarten och hur politiskt styrda organisationer fungerar är viktigt i rollen, därför söker vi i första hand dig som har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från offentlig sektor. I den här rollen behöver du också ha goda kunskaper om redovisning. Har du redan nu grundläggande kunskaper om LOU är det ett plus.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer ärC24515/2019. Sista ansökningsdag är 2019-02-17.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.