Utvecklingsinriktad ekonomichef

Strategisk roll med övergripande ansvar att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete.

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Är du en engagerad och driven ekonomichef som vill leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete och därmed bidra till fortsatt utveckling av Hallsberg som en positiv kommun att verka och leva i? Vi erbjuder dig ett intressant uppdrag i en verksamhet där vi tillsammans tar oss an utmaningar med ett långsiktigt ansvar för kommuninvånarnas bästa.

Uppdraget

Som ekonomichef har du en strategisk roll med övergripande ansvar att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete med ansvar för kommunens processer för ekonomistyrning och upphandling. Uppdraget innebär att biträda kommunstyrelsen i det ekonomiska uppsiktsansvaret. Du agerar både strategiskt och operativt i arbetet med att ta fram beslutsunderlag och rapporter. En viktig del i ditt arbete är att föra dialog och förmedla kunskap till förtroendevalda och verksamheten som underlag för prioriteringar och beslut.

Du arbetar direkt under kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp. Som medlem i ledningsgruppen kommer du att driva ekonomiperspektivet men förväntas också vara delaktig i kommunens övergripande utveckling och resultat.

Kommunen ska planera, genomföra och följa upp verksamhet, resultat och ekonomi som en helhet. Det innebär att du som ekonomichef ansvarar för att kommunens planerings- och uppföljningsprocess drivs samordnat avseende budget, verksamhet och kvalitet och har ett tydligt fokus på utveckling. Det förutsätter en god pedagogisk förmåga och drivkraft att föra en dialog om frågor som rör ekonomi kopplat till verksamheten.

I uppdraget ingår Hallsbergs kommuns ansvar för den verksamhet som bedrivs inom taxe- och avgiftsnämnden som hanterar avgifter inom vård- och omsorgsverksamhet för 7 medlemskommuner.

Hallsbergs kommun ingår i flera olika samarbeten. Du har därmed många olika kontakter där du ansvarar för att representera kommunen och medverka till goda relationer. Omvärldsbevakning och analys är en förutsättning för ditt uppdrag att bedriva en effektiv och utvecklande verksamhet för framtida krav.

Som ekonomichef och ledare ansvarar du för ekonomiavdelningens verksamhet och personal och arbetar för att skapa förutsättningar för samarbete och kompetensutveckling. Utöver ekonomichefen består avdelningen av 14 medarbetare.

Utmaningar

  • Skapa förutsättningar och utveckla arbetet för en långsiktig strategisk planering för kommunkoncernen
  • Ökad förståelse och samverkan mellan verksamheter i planering och prioritering av resurser och utveckling
  • Utveckla former för samverkan och anpassning av stödsystem för ökad effektivitet och kvalitet

Vi söker dig / Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi med dokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på ledningsnivå.
Har du dessutom ledarerfarenhet i offentlig förvaltning, och därmed förståelse för att arbeta i en politisk styrd organisation, är detta meriterande.

Du har en förmåga att entusiasmera och engagera. Du kan ställa krav och är lyhörd i ditt ledarskap. Som ledare fattar du beslut och skapar strukturer och processer för utveckling. Ditt ledarskap präglas av tydlighet och du skapar möjlighet för dina medarbetare att känna engagemang tillsammans i grupp men ger dem också ansvar att arbeta självständigt. Ett kommunikativt ledarskap, ordning och reda med en god pedagogisk förmåga är viktigt för att lyckas i uppdraget.

Som person är du strategisk och analytisk med förmåga att fokusera på helheten. Du har god samarbetsförmåga, kan skapa förtroendefulla relationer och trivs med många och olika kontaktytor.

Din förmåga att strukturera och organisera ditt arbete för att uppnå goda resultat kommer väl till pass i rollen som ekonomichef.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer KSF 194/2018. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2018-11-24.

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag..

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar om tjänsten

Kommundirektör Lena Fagerlund, 0582-685544.

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0582-68 50 00.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram