Verksamhetscontroller

Tjänsten som verksamhetscontroller är organisatoriskt placerad inom stadsledningsförvaltningen. Du rapporterar till stadens ekonomichef. Avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning inom stadsledningsförvaltningen har huvudansvaret för stadens ekonomi- och verksamhetsstyrning, kapitalförvaltning, ägarstyrning, redovisning, avtal, inköp, lön m.m. 

Vad innebär arbetet?

Vi söker en verksamhetscontroller med ansvar för stadens verksamhetsstyrningsprocesser. I rollen ingår att, tillsammans med stadens ekonomichef och övriga controllers, utveckla stadens övergripande styrning inklusive samordning med ekonomistyrning m.m.

Du samordnar verksamhetsstyrningsprocesser för stadens nämnder. Du arbetar med att styra och stödja nämndernas arbete med deras verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning inom mål, uppdrag, årshjul, nyckeltal, kvalitet m.m. Du konsoliderar och analyserar sedan nämndernas underlag, som grund för stadens verksamhetsuppföljning.

Solna stad använder Stratsys och QlikView för ekonomi- och verksamhetsstyrning. En god förmåga i dessa eller snarlika verktyg är meriterande. Du kommer att, tillsammans med kollegor, driva utveckling av stadens och koncernens styr- och uppföljningsprocesser inklusive att utveckla applikationer i ovan beslutsstöd och analysverktyg.

Vem söker vi?

Du har relevant högskoleutbildning med goda kunskaper inom controllerrollen och verksamhetsstyrning. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet från kvalificerat controllerarbete som exempelvis ekonom/controller i kommun/offentlig sektor. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en god analysförmåga och gillar att arbeta med siffror och ord. Du är skicklig i att arbeta i en samordnande roll kring processer i adekvata verksamhetssystem.

För att trivas i denna roll är det viktigt att du har lätt för att ha en god dialog och kommunicera med ekonomer och chefer. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt skapar förutsättningar för effektivitet och verksamhetsutveckling.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en central controllerroll inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun med fokus på styrning och effektiva verksamheter. Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2019-06-03.

Kontaktperson

Ekonomichef Christer Lindberg, christer.lindberg@solna.se.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.