Verksamhetscontroller, Ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politik inom områdena redovisning, controlling, finans och inköp, i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomiavdelningen har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

Arbetsuppgifter

Vi söker ytterligare en Verksamhetscontroller för en nyinrättad tjänst på ekonomiavdelningen.

Uppdraget som Verksamhetscontroller innebär att vara ett stöd till politik och förvaltning inom såväl det strategiska som det operativa arbetet inom området verksamhetsstyrning. Som Verksamhetscontroller rapporterar du direkt till Ekonomichef. Inom verksamhetsstyrning arbetar exempelvis vi med:

 • uppföljning och kvalitetssäkring av kommunens styrmodell
 • övergripande planering och uppföljning av kommunens verksamheter
 • planering och uppföljning av kommunstyrelsens verksamhet
 • utveckling och systemförvaltning av ledningsinformationssystem för mål- och resultatstyrning
 • utveckling av planering och uppföljningsprocessen tillsammans med verksamhets- och ekonomicontrollers samt HR-specialist
 • samordning av de horisontella uppdragen Tidiga insatser för barn och unga, Hållbarhetsfrågor utifrån Agenda 2030 samt Arbetsmiljö och frisknärvaro
 • samarbete med kommunens politiska ledning och förvaltningsledningen

Kvalifikationer

Vi söker dig som;

 • har en avslutad högskoleutbildning inom ekonomi, statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Alternativt motsvarande flerårig praktisk erfarenhet av att arbeta i en central funktion med verksamhetsplanering och uppföljning.
 • är drivande och har en mycket god kommunikativ förmåga.
 • kan samarbeta med både kommunala verksamheter och näringsliv.
 • kan strukturera, dokumentera och utreda i varierande ärenden.
 • uttrycker dig väl i tal och skrift. • är van att arbeta med Officeprogrammen och har IT-vana.
 • är lyhörd, strukturerad, diplomatisk, positiv och drivande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer för tjänsten, 134/20. Sista ansökningsdag är 2020-04-05.

Upplysningar

Per Malmquist, 015 – 229348, per.malmquist@strangnas.se

Fredrik Lindell, 0152-291 79, fredrik.lindell@strangnas.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel, 0152-29100.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.