Verksamhetscontroller, Sundsvalls kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar med att stödja kultur- och fritidsnämnden med underlag för beslut. Förvaltningen genomför verksamhet inom nämndens områden; biblioteks-, musei-, samt musik-, teater-, scenkonst- och annan allmänkulturell verksamhet; idrotts- och fritidsverksamhet; kommunens konsument-, skuld- och energirådgivning; kommunens samlade bidrag till föreningslivet; att stimulera barn- och ungdomsverksamhet genom ett rikt och varierat utbud och att främja kultur-, idrotts- och fritidslivet i övrigt. Kultur och fritidsverksamheten har ca 250 tillsvidareanställda medarbetare. Tjänsten är placerad på kultur- och fritidskontoret som ansvarar för förvaltningsövergripande funktioner.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår utredningar och analyser samt framtagande av beslutsunderlag. Vidare ingår att arbeta strategiskt med mål och vidareutveckling, internkontroll, uppföljning.  Aktivt delta i utvecklingen av processer och rutiner samt driva förbättringsprojekt.

Du är en del av förvaltningens ledningsgrupp och är ett naturligt stöd till avdelningschefer och förvaltningsdirektör.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen med relevant inriktning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • Vana att arbeta i ekonomi- och uppföljningssystem samt ha förmåga att omvandla redovisningsdata till styrningsinformation.
  • Erfarenhet av kvalificerad ekonomistyrning, budget, uppföljning och bokslut, statistik, nyckeltal men även av löpande redovisning och prognoser.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • God datavana
  • Goda kunskaper av att jobba med ett ekonomisystem

Det är meriterande om du har civilekonomutbildning och flerårig erfarenhet i rollen som controller, gärna på strategisk nivå samt erfarenhet av att jobba med beslutsstödssystem.

Goda kunskaper gällande verksamhetsstyrning, riskhantering och planering samt vara väl förtrogen med att arbeta mot mål, med uppföljning och analys är meriterande.

Sedan är det självklart ett plus i kanten om du har kunskap och intresse för kultur och fritidsområdet.

Som person är du självgående och tar ansvar för din uppgift parallellt som du har lätt att samarbeta med andra. Vi ser att du är mål – och resultatinriktad och har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt så att dina budskap når fram. I denna roll är det även viktigt att du har ett strategiskt tänk och ser den långsiktiga betydelsen och konsekvenser av beslut.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 27:e maj 2018. Du är välkommen att söka här. 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
Philip Strömgren, rekryteringsspecialist, 060-19 21 59
Jonas Walker, Kultur- och fritidsdirektör, 070-2156951

Varmt välkommen med din ansökan!