Verksamhetscontroller till Sundbybergs stad

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Här på stadsledningskontorets ekonomi- och kvalitetsutvecklingsavdelning är vi inne i en spännande fas just nu. Vi bygger tillsammans vår nya avdelning och sätter arbetssätt internt på avdelningen. Avdelningen är ett stöd för hela staden när det gäller ekonomisk- social- och ekologisk hållbarhet. Vi har tillsammans erfarenhet från många olika verksamhetsområden vilket ger oss goda förutsättningar i vårt uppdrag.

Som verksamhetscontroller kommer du i första hand arbeta med kommunstyrelsens förvaltning, stadsledningskontoret.

Du stödjer i arbetet med budget, analys, nyckeltal, prognos och uppföljningsarbete för förvaltningens verksamhet. Som controller förväntas du arbeta löpande med månatliga uppföljningar, bokslut och budget, men också med att utveckla den ekonomiska styrningen och planering av det långsiktiga arbetet inom området. Du ska även fungera som ett stöd i kvalitets- och utvecklingsarbete i syfte att förbättra förvaltningens verksamhet och effektivitet, att driva och vara delaktig i utveckling av arbetssätt och rutiner.

Du medverkar i att ta fram underlag till nya strategier och mål. Du har en samlad bild över mål och resultat för förvaltningen utifrån befintliga och nya uppdrag. Du arbetar nära ledningen och övriga medarbetare. Arbetsuppgifterna kan spänna i allt ifrån kvalificerat utvecklingsarbete, skapa beslutsunderlag till kommunstyrelsen och kommunledningen till löpande redovisningsfrågor.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande erfarenhet. Meriterande är bakgrund inom den kommunala sektorn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Du är resultat- och utvecklingsorienterad, ser helheten och har en stark egen drivkraft. Uppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt, är strukturerad och har en analytisk förmåga. Rollen som verksamhetscontroller kräver ett processinriktat arbetssätt. Därför värderar vi särskilt din goda samarbets- och kommunikativa förmåga samt att du har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som i skrift.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 14 augusti. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!  

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Kontaktperson

Anna Håkansson

08-706 68 05

anna.hakansson@sundbyberg.se