Verksamhetscontroller, Falu kommun

Vill du utveckla mål- och resultatstyrningen i Falun?

Falu kommun är vi 4 300 anställda. Vi har över 220 olika yrken och här finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi är till nytta för kommuninvånarna varje dag och gör skillnad i samhället. Vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som hela tiden vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens. Detta vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen.

Ekonomikontoret är ett kontor inom ledningsförvaltningen som ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. Kontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller stöd till verksamheter i form av ekonomikompetens samt levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Vi har naturligt en central plats med mycket kontakter i vår organisation. Detta gör också vårt arbete mycket komplext, dynamiskt och utmanande.
Ekonomikontoret leder och utvecklar kommunens ekonomistyrning och en central uppgift i detta arbete är att hålla samman kommunens planerings-, uppföljnings- och redovisningsprocesser.

Vi söker nu en verksamhetscontroller, 100% tillsvidare. Uppdraget innebär utveckling av mål- och resultatstyrning i kommunen. Arbetet drivs tillsammans kommunens budgetchef och andra kompetenser inom organisationen.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som är bärande är att

  • Arbete med stöd och spridning av kommunens styrmodell i organisationen
  • Bidra till utveckling av mål- och resultatstyrning.
  • Arbete med utvecklad analys i Projektgruppen för förbättrad uppföljning och analys
  • Arbete med avtalsuppföljning samt utveckling av rutiner och arbetssätt inom området.
  • Utredningsuppdrag

Tillräckliga kvalifikationer

Du har en examen på högskolenivå inom ekonomi, samhällsvetenskap eller liknande. Du arbetar strategiskt, är resultatinriktad och van att arbeta självständigt. Du är kommunikativ, utvecklingsinriktad, pedagogisk och analytisk. Du bidrar till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse. Vi ser gärna att du erfarenhet av liknande arbete i större organisationer.

Övrig information

I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Anställningsvillkor

Heltid 100%, tillsvidare.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-02-15.

Du är välkommen att ansöka här.

Upplysningar

Vår budgetchef heter Sari Nilsson och svarar gärna på frågor om tjänsten. Ring henne på telefonnummer 023-86 860.

Fackliga företrädare
Christina Johansson på Vision, 023-821 10
Ulrika Bergman på SACO, 023-827 74

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram