Verksamhetsekonom, Oxelösunds kommun

I Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12000  invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det 10 minuter och till Stockholm tar det ca 1 timme. Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Vi är även stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 50 över mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor i Sverige 2016.

Kommunstyrelsens kontor söker en Verksamhetsekonom.

Vi söker en ekonom till den centrala ekonomifunktionen med huvuduppgift som verksamhetsekonom för Utbildningsförvaltningen.

Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede. Oxelösunds kommun har bland annat påbörjat ett arbete kring att utveckla budgetprocessen, ekonomistyrningen och tillgängligheten till ekonomisystemet för enhetschefer.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att vara ett stöd till utbildningschefen och att driva ekonomiska frågor i organisationen på dennes uppdrag.

Du ska dessutom vara ett stöd för rektorer och förskolechefer i budget- och uppföljningsarbetet, samt svara för sammanställningar, analyser och presentation av förvaltningens ekonomiska verksamhet i ledningsgrupp och nämnd. En annan viktig arbetsuppgift är  att arbeta med och utveckla resursfördelningssystemet. Du kommer också att vara ansvarig för internkontrollfrågorna i kommunen.

Vi värdesätter noggrannhet, social kompetens, att du är analytisk och pedagogisk samt har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna, att du har arbetat som verksamhetsekonom inom utbildningsområdet.

Vi behöver dig med ett professionellt ekonomiperspektiv som, tillsammas med oss, vill driva, utveckla och förbättra verksamheten. Det är också viktigt, att du är beredd på och intresserad av att samarbeta över förvaltningsgränserna.

För rätt person finns goda möjligheter till ett spännande och utvecklande arbete inom funktionen.

Kvalifikationer

Du bör ha högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi. Erfarenhet av kommunalt ekonomiarbete är en merit. Likaså erfarenhet av controllerarbete eller annat liknande ekonomiarbete ses som en merit.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Ansökan

Ansök senast 2017-09-20. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.
Urval till tjänsten görs löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Kontaktpersoner

Vill du veta mera kontakta gärna ekonomichef Magnus Petersson, telefon 070-673 26 63, utbildningschef Peter Rasmussen 0155-38505 eller bitr.utbildningschef chef Christer Åhlfeldt 0155-38140.

Fackliga företrädare når du via kommunens växel, telefon 0155-380 00.