Verksamhetsnära fastighetsekonom till Ekerö kommun

Fastighetskontoret på Ekerö söker nu en utvecklingsorienterad och driven fastighetsekonom.

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Kommunen äger och förvaltar ett lokalbestånd på cirka 120 000 kvm och därtill inhyrda lokaler och bostäder. Fastighetskontoret har som övergripande målsättning att bidra till att ge kommunens verksamhet goda förutsättningar att framgångsrikt bedriva sin verksamhet, detta i hållbara, ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler. De närmaste åren kommer betydande investeringar ske i kommunens verksamhetslokaler, bl.a. i form av nyproduktion av skolor och förskolor.

Fastighetskontoret på Ekerö söker nu en utvecklingsorienterad och driven fastighetsekonom som vill vara med och utvecklas och bidra till kommunens- och kontorets fortsatta utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som fastighetsekonom är du sammanhållande för budget, prognos- och uppföljningsarbete av fastighetskontorets verksamhet. Du arbetar proaktivt och stödjer verksamheten för att säkerställa en kvalitativ ekonomisk rapportering i rätt tid.

Du ansvarar för Fastighetskontorets investeringsplanering och i arbetet ingår också att utveckla analyser och nyckeltalsuppföljning kopplat till lokaler och hyror som underlag för rapportering och kommunens strategiska lokalplanering.

Rollen är utvecklingsinriktad där du bidrar aktivt till att vidareutveckla processer och rutiner samt tar ett extra ansvar för att se över och utveckla kommunens internhyresmodell.

Du ingår i ett team om totalt nio personer där du tillsammans med en ekonomkollega medverkar till att fastighetskontorets ekonomi hanteras på ett korrekt sätt i enlighet med målsättningar, ramar och direktiv.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning som bedöms som likvärdig samt cirka 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi söker dig som har erfarenhet av fastighetsrelaterad verksamhet och förståelse för lokalförsörjningsfrågor. Har du tidigare arbetat med frågor kring internprissättning är det meriterande. Även tidigare erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation är meriterande.

Du är systemintresserad, har en generellt hög systemkunskap och behärskar självklart Office paketet. Har du dessutom erfarenhet av fastighetssystem så är det meriterande. För rollen är det viktigt att ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

För att passa in och trivas i rollen är du van att ta egna initiativ och är självgående i ditt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och är flexibel som person.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en möjlighet till stort eget ansvar och en roll där du får vara med och bidra i den utveckling som Fastighetskontoret genomgår. Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Läs mer om Ekerö kommun på www.ekero.se.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Ekerö kommun med Experis Finance. Urvalsprocessen sker löpande och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan snarast men dock senast den 24e maj 2018. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Jonas Tingvall
Fastighetschef
070-167 06 70

Therese Rocafort Svensson
Experis Finance rekryteringskonsult
08-736 28 77

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram