Vi söker nyfiken controller till nyinrättad tjänst

En nyinrättad tjänst dig som tillsammans med oss vill bidra till en ännu bättre styrning.

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Enheten budget och analys har idag fem medarbetare och är tillsammans med redovisningsenheten en del av avdelningen ekonomi och verksamhetsstyrning som tillhör sektor styrning och verksamhetsstöd. Avdelningen är ett stöd till hela koncernen och har 28 medarbetare i ett väl sammansvetsat gäng med bred kompetens. Att jobba hos oss innebär en spännande dynamik av att arbeta övergripande inom ekonomi och verksamhetsstyrning med politiker och tjänstepersoner i kommunledning, bolag och sektorer. Enheten budget och analys målsättning är tydlig ekonomi- och verksamhetsstyrning för att uppnå effektiv resursanvändning.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi till en nyinrättad tjänst dig som tillsammans med oss vill bidra till en ännu bättre styrning av Skövde kommuns ekonomi. Vi som team utvecklar och ansvarar för processer som målstyrning och budget, prognosarbete samt analyser och utredningar. I ditt uppdrag ingår huvudsakligen att arbeta med uppgifter i budget- och uppföljningsprocesserna. Under första året kommer målstyrningsarbete vara en stor del av din tjänst då den processledaren kommer vara föräldraledig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Vi tror att du har erfarenhet från arbete i en politisk styrd organisation. Meriterande är erfarenhet av att leda andra i projekt, processer eller liknande samt kunskap om ekonomi från offentlig verksamhet. Du har en god vana av att arbeta i kvalificerade ekonomi- och verksamhetssystem.

Att du har en god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i denna roll då samverkan med politik, kommunledning och verksamhet är en stor del. Vi ser också att du är analyserande, strukturerad, har självförtroende och en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du trivs med att jobba i ett högt arbetstempo, att du är driven och initiativrik. Då rollen är nyinrättad innebär det att du behöver vara en positivt inställd person som tycker om att arbeta med utveckling och har förmåga att bygga upp rutiner och arbetssätt.

Övrigt

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid och med tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-01-01. Referensnummer A831081.

Upplysningar om tjänsten

Maria Vaziri, Ekonomichef, 0500-49 78 80

Annelie Nyman, Redovisningschef, 0500-497397

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram