Vi söker nyfiken och driven controller till Järfälla kommun

Vill du tillsammans med oss vara med i utvecklingen av ekonomi- och verksamhetsstyrningen?

Järfälla kommun har nordvästra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Här byggs bostäder för hela Stockholmsregionen och inom femton år har Järfälla vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service inom gång- och cykelavstånd i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar på med expansionen. Våra invånare är nöjda idag och vi har högt ställda mål framöver.

Vi är måna om att våra chefer och medarbetare ska utvecklas och Järfälla kommun utsågs nyligen till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare inom offentlig sektor. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt".

Arbetsbeskrivning

Järfälla är en av Sveriges mest expansiva kommuner med bl. a. Barkabystaden och tunnelbana. Detta innebär stora ekonomiska utmaningar som kräver ordning och reda i ekonomin. Vi söker en controller som tillsammans med oss vill vara med i utvecklingen av ekonomi- och verksamhetsstyrningen samt arbetet med ökade ambitioner gällande kvalitet och effektivitet. För att klara expansionen inför vi ett digitalt beslutsstöd.

Vi formar nu ett controllerteam inom ekonomiavdelningen där du kommer att ingå. Teamet ansvarar för den samlade budgeten och uppföljningen inklusive exploateringar och investeringar. Vi ansvarar även för ekonomiska analyser och intern kontroll med riskanalyser. En viktig del är att ge stöd till chefer och medarbetare i deras arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Ditt uppdrag är att vara kommunstyrelseförvaltningens controller där du ger stöd till våra chefer i budgetering, uppföljning och prognoser. Du kommer att vara med i den fortsatta utvecklingen av beslutsstödet samt tillsammans med oss andra arbeta med vårt gemensamma uppdrag.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning, minst ett par års arbetslivserfarenhet och har exempelvis arbetat som ekonom/controller i kommun/offentlig sektor. Du har en god analysförmåga och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift med en god stilistisk förmåga.

Vi söker dig som trivs att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut. För att trivas i denna roll är det viktigt att du har lätt för att ha en god dialog och kommunicera med ekonomer och verksamhetschefer.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-04-07. Referensnummer:A666018

Välkommen att söka genom att:

Kontaktpersoner

Karin Holmlund Budgetchef 08-580 293 97 karin.holmlund@jarfalla.se

Anders Hagelin Vision 08-580 285 30 anders.hagelin@jarfalla.se

Ingrid Kennerstedt Bornhall SACO 08- 580 299 31

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram