Landstingsrevisorerna SLL söker sjukvårdsintresserade och analytiska ekonomer

Stockholm län är en av Europas snabbast växande storstadsregioner och det genomförs stora satsningarna både inom hälso- och sjukvården och länets kollektivtrafik. Omfattande investeringar sker i såväl lokaler och fastigheter får vård som trafikanläggningar. Vi behöver nu förstärkning för att granska hur ansvariga nämnder och styrelser säkerställer att dagens och framtidens invånare får tillgång till vård utifrån behov och kollektivtrafik som möter behoven i en växande region.

Revisionskontoret har ett utmanande uppdrag att granska landstingets omfattande verksamhet. De granskningar vi genomför utgör underlag för den årliga prövningen av att nämnder och bolagsstyrelser uppfyller ekonomiska och verksamhetsmässiga mål och uppdrag samt att styrning och kontroll av verksamheten ligger i linje med landstingsfullmäktiges beslut. “Läs mer

Vad ska du göra?

Som ekonom kommer du, både i team och självständigt, leda och medverka i olika projekt för att granska Stockholms läns landstings olika verksamheteter ur ett verksamhets- och ekonomistyrningsperspektiv, intern styrning och kontroll, kvalitet, tillgänglighet, effektivitet och resultat. Du medverkar också i planering, genomförande och avrapportering av den löpande granskningen av landstingets bolag och nämnder inom hälso- och sjukvården. Du kommer att leda och styra konsulter då sådana anlitas i delar av granskningen.

Vårt erbjudande

Du erbjuds ett arbete som är både kvalificerat och varierat med stora möjligheter för dig som är samhällsintresserad att verka inom ett spännande område av den offentliga verksamheten. Arbetet ger dig som är engagerad stora möjligheter att växa i rollen och anta nya utmaningar. Du kommer dessutom till en arbetsplats med ett bra arbetsklimat och kollegor med blandad bakgrund, ålder och erfarenhet. Revisionskontoret har cirka 25 medarbetare och arbetsplatsen är centralt belägen på Kungsholmen i Stockholm.

Vem är du?

Du som söker har en akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskap, förvaltningsekonomi, nationalekonomi, eller motsvarande. Du har erfarenhet av ekonomisk styrning och/eller ekonomiskt analysarbete gärna i sjukvårdsperspektiv. Du har erfarenhet av att leda och delta i olika former av projekt och granskningar i offentlig sektor. Det är meriterande om du även har erfarenhet av revisionsarbete i någon form.

Som person är du utåtriktad och har lätt för att bygga goda relationer. Du gillar att arbeta både i team och självständigt. Analytisk förmåga, ansvarstagande och hög integritet är andra egenskaper vi värdesätter. Dessutom har du förmågan att planera och organisera ditt arbete, men är ändå flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och rutiner. Du är en duktig skribent, vilket krävs då arbetet till stor del baseras på skriftlig kommunikation.

Kontakt

Anneli Lagebro, Revisionsdirektör, 08-123 141 12.

Fackliga representanter
Dennis Andersson 08-123 141 05
Annelie Helmersdotter Eriksson 08-123 141 02

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer 157839.

Övrig information

Intervjuer kommer att genomföras löpande under annonstiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
Hemsida, sll.se.