Vill du arbeta med revision av Sveriges EU-medel?

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen.

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 165 anställda.

ESV är ett nationellt revisionsorgan för EU:s fonder i Sverige. Vår uppgift innebär revision av den svenska förvaltningen och redovisningen av medel för EU:s fonder. Vi reviderar förvaltnings- och kontrollsystemen hos de svenska myndigheter som hanterar fondmedlen och genomför granskningar av hur projekten redovisar sina insatser.

Vi söker dig som vill arbeta i ett omväxlande och utvecklande arbete med revision av olika myndigheter och organisationer som har mottagit stöd från EU:s fonder.

Dina arbetsuppgifter

För dig som är intresserad av att, med revision som verktyg, bidra till en effektiv hantering av EU-medel i Sverige finns goda utvecklingsmöjligheter. Tjänsten innebär en ansvarsfull roll och utvecklande arbetsuppgifter, både självständigt och i grupp, i ett internationellt sammanhang.

Du arbetar i huvudsak med att planera och samordna revisionsaktiviteter inom ett eller flera program men också med att självständigt utföra revisioner. I ditt arbete kommer du ha kontakt med företrädare från såväl svenska som internationella myndigheter och organisationer. I din roll kommer du även att ingå i fokusgrupper med inriktning på utvecklingsarbete inom till exempel inom metod, statistik och statsstöd.

Vi är lokaliserade centralt i Stockholm. Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige men även resor till andra länder inom EU kan förekomma.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har ett stort engagemang för och förståelse kring statlig styrning och EU-frågor. Vi vill att du har tidigare erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet med liknande frågor, gärna från flera olika organisationer. Du har erfarenhet från till exempel arbete med revision, utredning eller som verksamhetscontroller.

Vi söker dig med akademisk utbildning i grunden, med inriktning mot ekonomi, statsvetenskap eller annan utbildning. Du har ett brett samhällsintresse och kunskaper om statlig styrning och EU-frågor i övrigt. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är ett krav då tjänsten innebär en del resor där bil behövs.

Dina personliga egenskaper

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer både internt och externt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk, har sinne för siffror samt förmåga att förstå komplexa organisationer och strukturer. Arbetet innebär både operativt revisionsarbete och samordnings- samt utvecklingsarbete. Du har en förmåga att sätta frågor i ett bredare perspektiv och förstå hur de politiska besluten omsätts i praktiken vid genomförandet av strukturfonderna. Du är utvecklingsorienterad och ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Vi erbjuder dig

Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.

Anställningsform

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast 2017-05-31. Ref: 2.3.1-436/2017. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Barbro Nordgren, enhetschef, telefon 08-690 43 29. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Emilia Sandberg, HR-specialist, telefon 08-690 44 96.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln på 08-690 43 00.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram