Yrkesrevisor, Norrköpings kommun

Revisionskontoret i Norrköpings kommun söker dig som har ett genuint intresse av revision.

Känslan av att bidra. Möjligheten att påverka. Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vill du vara med och medverka till att göra Norrköping till en ännu bättre kommun? Vi söker dig som är nyfiken och som gärna vill vara med där det händer.

Här på revisionskontoret är vi fyra medarbetare, och vi arbetar med alla delar i hela den kommunala verksamheten. Hos oss arbetar du nära de sju förtroendevalda revisorerna och deltar i dialoger med ledande politiker och tjänstemän. Vi arbetar på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna och granskar alla nämnder och hela den kommunala koncernen.

Vi ser till helheten och granskar så att kommunens nämnder och företag fungerar på det sätt som fullmäktige beslutat. Vår granskningsprocess bygger på kommunikation med de granskade och vår ambition är att främja verksamheten så att Norrköpingsborna får ut bästa möjliga av varje skattekrona. Vi söker dig som vill vara med och främja demokratin i en av Sveriges större kommuner.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en organisation med god anda och korta beslutsvägar. Vi har stora ambitioner för framtiden och din insats kommer att vara en nyckelroll vid genomförandet av dessa.

ARBETSBESKRIVNING

Arbetet innebär en inblick i kommunens olika verksamheter. Du deltar i granskning över hur väl verksamheterna uppfyller mål och uppdrag beslutade av fullmäktige. Du granskar nämndernas och bolagens verksamhetsstyrning, ekonomistyrning och interna kontroll löpande under året. Vi gör även fördjupade granskningar där du som sakkunnig kommer att delta. Du kommer även vara en del av att granska kommunens räkenskaper och årsredovisning.

Den erfarenhet och bakgrund du har är avgörande för ditt ansvarsområde hos oss. Du kommer att utvecklas i din yrkesroll både genom intern som extern kompetensutveckling.

DIN PROFIL

För att vara framgångsrik i den här tjänsten är det viktigt att du har ett intresse för revision. Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot redovisning och ekonomi. Vi tror att du har erfarenheter av revision och/eller kvalificerat ekonomiarbete i kommunal verksamhet.

Kanske arbetar du idag på en revisionsbyrå eller som ekonom på en förvaltning och vill prova något nytt. Vi tror också att du från dina tidigare tjänster har utvecklat en god systemvana.

Erfarenheter av bolagssektorn är meriterande, eftersom en stor del av kommunens verksamhet bedrivs i bolagsform. Det är en fördel om du är certifierad kommunal revisor, men det är inget krav.

Som person är du analytiskt lagd med ett genuint intresse för revision. Du har också ett strategiskt tänk tillsammans med färdigheter att ta saker i mål i rätt tid, till rätt kvalitet. Vi ser därför att du är målinriktad, strukturerad och har hög egen drivkraft. Tjänsten kommer också ställa krav på din kommunikativa förmåga, i såväl tal som skrift. Du trivs i en roll med mycket eget ansvar och där du med din kunskap kan bidra till förbättringar.

Vi tror också att du drivs av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt, och trivs med att finna nya angreppssätt. Självklart är du även en trevlig kollega som bidrar till en god stämning på arbetsplatsen, och trivs med att samarbeta med andra i ett team.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Caroline Nyman, stadsrevisor tfn 011-15 17 99.

Din ansökan vill vi ha senast 20 maj. Du är välkommen att söka här. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad. När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen. Välkommen med din ansökan! 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram