Pris till de tre första som klarar basnivån!

19 juni, 2019

 

Vem blir först att klara basnivån i KEF:s certifieringsprogram?! För att uppmuntra våra medlemmar att bli klara med första delen av certifieringen delar vi ut pris till de tre första som klarar basnivån. Dessa tre får ett värdebevis att spendera på valfri utbildning hos oss på KEF. Den som först blir klar får ett värdebevis på 5 000 kr, tvåan och trean får 3 000 kr vardera.

- Vi vill med detta värdebevis visa vår uppskattning till den som lägger ner den kraft och energi som krävs att att klara av basnivån. Vi hoppas att det kan bli en liten morot till att lite snabbare komma vidare i sin utveckling, säger Göran Andersson, utbildningsledare på KEF.

Certifieringen är indelad i fyra olika delar: basnivå, fördjupade kunskaper, metoder och kommunikation samt ett avslutande projektarbete. KEF:s ståndpunkt är att alla kommunalekonomer bör har kunskaper motsvarande basnivån, som består av nio olika kunskapsområden:

  • Redovisning & kommunallagens ekonomibestämmelser
  • Kommunalrätt, offentlighet/sekretess/arkiv
  • Upphandling och konkurrens
  • Mervärdeskatt & momsersättning
  • Kommunal ekonomi
  • Intern kontroll
  • Etik, mutor & jäv
  • Kalkylering
  • Internredovisning

- Det är otroligt viktigt för den framtida verksamheten att kommunalekonomerna aktivt kan vara med och föra verksamheten in i framtiden. För det krävs grundläggande ekonomiska kunskaper, men också kompetenser inom ett brett område som traditionellt ligger utanför ekonomens roll. Basnivån utgår en god kunskapsgrund för kommunalekonomens delaktighet i det framtida utvecklingsarbetet, säger Göran Andersson, utbildningsledare.

Läs gärna mer om basnivån och hela KEF:s certifieringsprogram»

Aktuella tillfällen

Sista chansen att anmäla

13 aug, 2021: Föreningsmöte 2021

13 aug, 2021: KEF-dagen

15 aug, 2021: Utveckla mätsystem för verksamhetens processer

18 aug, 2021: Skapa uthålligt fungerande processer

20 aug, 2021: Att skriva och tala ekonomi

Sök innehåll

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram