Så funkar distanskurser hos KEF!

Kategorier: Aktuellt och Nyheter.

Sändningen av KEF:s distanskurser sköts från konferensrummet vid kansliet i Gävle. Här är Hans Petersson och Göran Andersson som genomförde KEF:s första distansutbildning “Controllerdagen” den 25 mars.

 

Vårens kurser hos oss på KEF kommer alla att genomföras som distansutbildningar, med undantag för två kurser: ”Coachande förhållningssätt” samt ”Arkivering och hantering av räkenskapsinformation”. Dessa två kurser innehåller moment som gör att de inte fungerar att genomföra som distanskurs och flyttas i stället till hösten. Du som är anmäld till någon av dessa tillfällen kommer att bli kontaktad av oss med erbjudande om att delta i kursen i höst i stället. Deltagare som är anmälda till någon av vårens övriga kurser kommer också bli kontaktade av oss och få information om hur man deltar i utbildningen på distans. Du som redan är anmäld till en kurs i vår behöver därför inte boka om dig för att delta i våra distanskurser, utan alla kursbokningar till och med juni 2020 flyttas automatiskt över till distansutbildningarna.

 

Teknisk utrustning

För att kunna följa våra distansutbildningar behöver du en enhet: dator, läsplatta, eller mobil, med internetuppkoppling samt högtalare eller headset för att kunna lyssna. Kamera eller mikrofon är inte nödvändig.

 

Så här funkar det!

  • Du som är anmäld till en kurs kommer få utförlig information via mejl, om vad som gäller senast 1 vecka före kursstart.
  • Ett par dagar innan kursen genomförs, får du ett mejl som innehåller en länk till själva distansutbildningen.
    För att ansluta till kursen klickar du på länken, som tar dig till den aktuella kursens mötesplats i Teams. Du behöver inte logga in med ditt namn, eller ladda ner något i förväg.
  • Klicka gärna in dig på länken ca 10 minuter innan kursstart, så att du kan kontrollera att det tekniska fungerar!

Här nedanför finns ett kort klipp från distansutbildningen av Controllerdagen, den 25 mars. Obs! Kvaliteten på klippet är i sämre kvalitet än själva livesändningen, då detta är ett filmat klipp från datorskärmen.

 

Mötesregler

För att utbildningen ska bli så bra och behaglig som möjligt för alla som deltar har vi tagit fram ett antal mötesregler:

  • Låt mikrofonen vara avstängd så länge du själv inte pratar
  • Frågor och kommentarer vill vi i första hand att du ställer via chatten
  • Du väljer själv om du vill ha din webbkamera på- eller avslagen.
  • Om du väljer att ha på din webbkamera – tänk på att mycket rörelse från dig kan vara störande för andra deltagare.

Ta del av våra Mötesregler för distanskurs (pdf)»

 

Support

För frågor som rör KEF:s distansutbildning (t ex ljud, chatt, presentationen), finns möjlighet att chatta med vår tekniker som finns tillgänglig i samband med distansutbildningen. För övriga tekniska problem, hänvisar vi till din lokala IT-support.

 

Kursdokumentation

Kursdokumentationen skickas i ett separat mejl innan kursstart. Du kan skriva ut dokumentationen eller ladda ned på din dator/läsplatta för att kunna följa med enklare under kursen.

 

Anmälnings- och avbokningsregler

Anmälan är bindande men kan överlåtas på annan person. Avanmälan/ändringar ska ske skriftligen till medlem@kef.se

Anmälan avser en person per sändning. Spridning av kursen är inte tillåten!

 

Information

Har du frågor om våra distanskurser är du välkommen att kontakta oss:

Johanna Lundgren, 0720-60 50 22
Eva Virtanen, 072-061 70 90 (kl. 8–12)
Anne-Marie Westin, 072-060 50 10

medlem@kef.se